Smiley a semnat pentru "fara penali in functii publice". Vezi si mesajul lui Tudor Chirila (Foto)

Sambata, 21 Iulie 2018, ora 07:32
13206 citiri
Smiley a semnat pentru "fara penali in functii publice". Vezi si mesajul lui Tudor Chirila (Foto)
Foto: Facebook/Andrei Covaci

Artistii continua sa se implice in campania de strangere de semnaturi pentru initiativa "Fara penali in functii publice".

Miercuri actori ca Oana Pelea, Victor Rebengiuc sau Marius Manolea au iesit pentru prima data in Piata Universitatii si au strans semnaturi de la trecatori. Joi, deja se formasera cozi.

Vineri, un alt artist, de data aceasta din sfera muzicala, a dat tonul la semnat. Prezent la Gaesti unde sustinea un concert, Smiley a dat peste echipa care strangea semnaturi pentru "Fara penali in functii publice" si a dat "un autograf".

Chirila: Cea mai mare greseala este ca am ales lehamitea si neimplicarea

Implicat puternic de la inceputul protestelor #Rezist, si Tudor Chirila a militat zilele acestea pentru initiativa "Fara penali".

Intr-un mesaj postat pe Facebook, Chirila face un scurt istoric a motivelor pentru care s-a ajuns in aceasta situatie si atrage atentia ca cea mai mare greseala este sa credem ca totul se va termina cu bine fara implicarea fiecaruia dintre noi.

"In 1989 punctul 8 al proclamatiei de la Timisoara propunea ca fostii activisti de partid si ofiteri de securitate sa nu poata candida la alegeri pentru trei mandate consecutive. Era o forma de a ne apara viitorul. Din pacate, atunci nu am reusit sa ne aparam viitorul, punctul 8 de la Timisoara nu a trecut, iar fostii comunisti si securisti au preluat puterea.

In 30 de ani au reusit sa creeze o mafie de partid si de stat cu afaceristi de succes, moguli, interlopi, "jurnalisti" de casa si mai ales "politicieni" care au facut legi pentru o minoritate de interese pur mercantile. S-a instaurat legalizarea jafului din banii publici. Asa au aparut penalii de azi, personajele suburbane, inculte, smecherasii de judet de tip Dragnea, Nicolicea, Iordache, Nicolae si lista continua si tot continua.

Astazi ne luptam din greu sa corectam greselile trecutului. Iar cea mai mare greseala este ca am ales lehamitea si neimplicarea si am crezut ca daca inchidem ochii si ne astupam urechile o sa reusim de capul nostru. N-am inteles ca banii pe care ii fura ei sunt exact banii de spitale, autostrazi si scoli. N-am inteles ca pentru ei este ideal sa ne tampim si sa coboram standardele morale in mocirla. Si pentru ca n-am inteles toate lucrurile astea suntem astazi in situatia disperata din care nu mai stim cum sa iesim", a scris joi pe Facebook Tudor Chirila.

Artistul lauda initiativa "Fara penali in functii publice" si isi manifesta speranta ca o vor semna cat mai multi romani.

"In conditiile astea singura arma care ne ramane este SOLIDARITATEA. Campania Fara penali in functii publice a strans peste 300.000 de semnaturi. Reale, nu ale mortilor sau falsificate la kilogram. Reale. Indraznesc sa cred si sa sper ca sunt mult mai multi oameni care vor semna aceasta initiativa de modificare a Constitutiei. Indraznesc sa sper. Cand s-a propus punctul 8 de la Timisoara aveam 15 ani si vocea in schimbare. Acum insa am o voce care nu mai tremura si poate fi auzita. La fel, fiecare dintre voi. Eu am semnat aceasta initiativa.

Stiu ca si multi dintre voi ati semnat. Dar hai sa dam mai departe si sa-i convingem si pe cei apropiati care nu au semnat fie pentru ca nu stiu, fie ca nu au inteles importanta si semnificatia acestui demers. Hai sa incercam sa reparam greselile trecutului. Sta in puterea noastra si intr-o simpla miscare a incheieturii care sa miste un pix strans intre degetele unui individ care poate face diferenta. Pentru ca ei asta vor sa credem: ca nu putem face diferenta. Ca suntem numere. Ca nu avem nicio putere. Ca e mai bine sa plecam, la fel ca alte milioane de romani. Ca trebuie sa-i lasam sa fure linistiti. Nu!", conchide Chirila.

Cei care doresc detalii despre campanie pot accesa adresa www.farapenali.ro.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Smiley semnat fara penali functii publice, #Tudor Chirila fara penali functii publice, #actori strangere semnaturi fara penali , #anticoruptie