Cum se pregateste Deveselu de scutul american antiracheta

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 22:10
3095 citiri
Cum se pregateste Deveselu de scutul american antiracheta
Foto: Realitatea TV

Primarul din Deveselu, din judetul Olt, Gheorghe Baciu, a povestit marti seara cum se pregatesc autoritatile, dar si satenii pentru amplasarea scutului antiracheta american la ei in localitate.

Vizibil incantat de ceea ce se petrece la el in comuna, Baciu a declarat ca in urma cu cateva saptamani a venit o delegate americana care s-a interesat de utilitatile din zona.

"Ne bucuram ca s-a semnat acordul. Asteptam foarte multe", a spus fericit primarul la Realitatea TV.

In privinta soldatilor americani, edilul a precizat ca au venit si ei, "dar nu s-au prezentat la primarie. Este treaba lor ce fac la baza", continuand zambind ca poate stie mai multe, dar nu vrea sa spuna.

Atat primarul, cat si functionarii, satenii, managerii si intreprinzatorii din comuna Deveselu se pregatesc sa ii intampine pe americani pe limba lor si pentru asta au inceput cursuri de engleza.

Si ca sa arate ca totusi stie putin din limba americanilor, primarul a spus mandru: "My name is George".

Gheorghe Baciu a adaugat ca a fost contactat de reprezentantii ambasadei SUA, care s-au interesat despre infrastructura scolara.

"De la ambasada americana am fost contactati acum o luna si am fost intrebat daca infrastructura scolara este pregatita din toate punctele de vedere. Nu pentru copiii americani, ci pentru copiii din comuna Deveselu. Avem 400 de copii. Le-am comunicat ca in 2007 a fost declansat un program de reabiliate a unitatilor scolare. Le-am comunicat lucrarile necesare pentru continuare pentru ca, sincer, prin 2009 s-au cam blocat", a mai spus edilul.

Baconschi si Hillary Clinton au semnat acordul pe scutul antiracheta

In cadrul emisiunii s-a discutat si despre culoarea politica a lui Baciu, insa acesta a spus foarte clar ca are orice culoare cat timp le merge oamenilor bine.

Ministrul de Externe, Theodor Baconschi, si secretarul de stat american, Hillary Clinton, au semnat marti parteneriatul strategic dintre Romania si SUA, prin care se instaleaza elementele scutului antiracheta in Romania.

"Guvernele au lucrat foarte strans, Romania e gazda perfecta pentru sistemul de aparare antiracheta", a spus Hillary Clinton.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#deveselu scut antiracheta, #Deveselu scut NATO , #antiracheta
Comentarii