Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Generalul Breedlove: Romania a sangerat alaturi de partenerii NATO si SUA

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 22:18
5021 citiri
Generalul Breedlove: Romania a sangerat alaturi de partenerii NATO si SUA
Foto: NBC

Generalul Philip Breedlove, comandantul trupelor NATO din Europa, le-a multumit romanilor pentru sacrificiile facute alaturi de NATO si SUA pe teatrele de operatiuni.

Intr-un interviu acordat Antena3, Breedlove a fost solicitat sa le transmita romanilor un mesaj. Acesta a subliniat ca nu este "mesajul la care va asteptati" si a continuat multumind romanilor pentru jertfa de sange de pe campul de lupta.

"Mesajul nu e cel la care va asteptati. Mesajul este sa isi aminteasca ca am fost impreuna in multe locuri in ultimii ani, am fost in Afganistan, unde Romania a fost intr-o parte dificila din sud, acum Romania este decisa sa se angajeze in operatiunea Resolute Support (tot in Afganistan -n.red.). (...) Romania a sangerat alaturi de partenerii NATO si SUA, asa ca primul meu mesaj nu e cel pe care il asteptati, e 'multumesc' pentru sacrificiul soldatilor si oamenilor", a spus Breedlove.

Acesta a subliniat: "NATO va sta alaturi de voi asa cum a stat si Romania alaturi de NATO".

Generalul a dat de asemenea, asigurari ca NATO va onora articolul 5, privind apararea colectiva, daca Romania va fi amenintata. "Ar trebui sa ne uitam spre o autoritate mai inalta, presedintele Barack Obama a promis ca va apara orice centimetru de teritoriu NATO. Acesta alianta si tari precum SUA au un angajament si sunt sigur ca vom onora acest articol", a spus acesta.

In ceea ce priveste nemultumirea Rusiei fata de elementele sistemului antiracheta instalat in Romania, Breedlove a dat asigurari ca le-a explicat oficialilor rusi ca este vorba despre un sistem defensiv si a aratat ca va continua dialogul pe aceasta tema. "Am interactionat de multe ori cu oficialii rusi pentru a le explica ca sistemul antiracheta este defensiv (...) Dar trebuie sa continuam aceste discutii, sa intelegem ca Rusia are o opinie (...) NATO este o alianta defensiva, acest sistem nu este indreptat impotriva Rusiei".

"Vreau sa multumesc Romaniei ca a acceptat sa faca parte din acest sistem", a mai spus comandantul fortelor NATO in Europa.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Breedlove Romania antiracheta, #Breedlove Romania aparare NATO , #antiracheta