O firma romaneasca a castigat un contract pentru construirea unor facilitati la Deveselu

Sambata, 22 Decembrie 2012, ora 21:12
3172 citiri
O firma romaneasca a castigat un contract pentru construirea unor facilitati la Deveselu
Foto: Arhiva

Compania Glacial PROD, din judetul Ilfov, a castigat un contract in valoare de 3,3 milioane de dolari pentru a construi facilitati temporare la baza Deveselu, unde va fi amplasat scutul american antiracheta, informeaza Ambasada SUA la Bucuresti.

Contractul incheiat intre Glacial PROD si Corpul de Geniu al Fortelor Terestre ale Statelor Unite din Europa (USACE) prevede construirea, in opt luni, a unor facilitati temporare (o unitate administrativa, un depozit si un perimetru de inspectie a vehiculelor) necesare pentru constructia propriu-zisa a bazei.

Corpul de Geniu al Fortelor Terestre ale Statelor Unite din Europa (USACE), in colaborare cu Agentia de Aparare Antiracheta - U.S Missile Defense Agency (MDA), Comandamentul European al Statelor Unite - U.S. European Command (EUCOM) si Fortele Navale ale SUA (U.S. Navy), au organizat, in perioada 13-14 iunie, doua conferinte intitulate "Zilele Industriei", la Bucuresti si la Caracal.

Obiectivul conferintelor a fost de a oferi informatii cu privire la cadrul general, necesitatile de infrastructura si facilitati, precum si la oportunitatile de afaceri in constructii si prestari servicii in vederea dislocarii unor elemente ale sistemului de aparare antiracheta al SUA la Deveselu, in perimetrul bazei militare existente apartinand Ministerului Apararii Nationale.

Inainte de conferinte, USACE anticipa ca vor fi aprobate doua contracte, unul care va include toate facilitatile MDA, cu toate lucrarile de infrastructura pentru intreaga suprafata a perimetrului militar american, iar cel de-al doilea va include toate facilitatile Fortelor Navale ale SUA, cu o infrastructura mai redusa in perimetrul elementelor sistemului de aparare antiracheta al SUA.

Lucrarile de amenajare a bazei vor incepe in 2013

La conferinta de la Bucuresti au fost prezenti peste 175 de participanti din tari precum Romania, SUA, Spania, Turcia, Grecia, Italia, Bulgaria, Marea Britanie si Emiratele Arabe Unite, interesati sa participe la licitatiile care vor fi organizate pentru construirea bazei de la Deveselu. Lucrarile de amenajare a bazei sunt programate sa inceapa in 2013, dupa finalizarea procedurilor de selectare a contractorilor.

La summitul NATO din mai, de la Chicago, presedintele Traian Basescu isi exprima speranta ca firmele romanesti vor avea prioritate la contractele cu armata americana pentru construirea facilitatilor de la Deveselu.

Acordul intre Romania si Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de aparare impotriva rachetelor balistice al Statelor Unite in Romania a intrat in vigoare la 23 decembrie 2011.

Sistemul de interceptori de aparare impotriva rachetelor balistice al SUA va fi amplasat in Baza aeriana de la Deveselu, ca parte componenta a Abordarii Adaptive in Etape a Sistemului de Aparare impotriva Rachetelor Balistice al SUA in Europa, la orizontul anului 2015.

Acordul privind scutul antiracheta a fost semnat la 13 septembrie 2011, la Washington, de catre ministrul roman de externe, Teodor Baconschi, si secretarul de stat american, Hillary Clinton.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#firma romaneasca contract Deveselu, #Glacial PROD facilitati Deveselu , #antiracheta