Adjunctul Garzii de Mediu si un om de afaceri, arestati preventiv

Joi, 23 Aprilie 2015, ora 20:44
2635 citiri
Adjunctul Garzii de Mediu si un om de afaceri, arestati preventiv

Tribunalul Arges a dispus, joi, arestarea preventiva pentru 30 de zile a directorului general adjunct al Garzii Nationale de Mediu, Marius Barbulescu, precum si a omului de afaceri valcean Gheorghe Deaconeasa, ambii retinuti in urma cu o zi de procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA pentru fapte de coruptie.

"Dispune luarea masurii arestarii preventive pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 23.04.2015 si pana la 22.05.2015 inclusiv, fata de inculpatii: Barbulescu Ion Marius, cercetat pentru comiterea infractiunilor de trafic de influenta in forma continuata (opt acte materiale) si luare de mita; Deaconeasa Gheorghe, cercetat pentru comiterea infractiunilor de cumparare de influenta in forma continuata (opt acte materiale), dare de mita (...) si nerespectarea regimului armelor si munitiilor", se precizeaza in hotararea publicata pe site-ul instantelor de judecata din Arges.

Adjunctul Garzii de Mediu, retinut de DNA pentru trafic de influenta si luare de mita

De asemenea, instanta a constatat ca, in ceea ce priveste cererea de administrare a tratamentului medical formulata de Marius Barbulescu, administratia locului de detinere este cea competenta sa ia masurile care se impun.

Decizia Tribunalului Arges poate fi contestata in termen de 48 de ore de la pronuntare la Curtea de Apel Pitesti, dar este executorie, cei doi inculpati ramanand in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Arges.

Procurorii DNA Pitesti l-au retinut miercuri pe directorul general adjunct al Garzii Nationale de Mediu, Marius Barbulescu, pentru trafic de influenta in forma continuata si luare de mita. Marius Barbulescu a detinut functiile de comisar general la Garda Nationala de Mediu (2009, 2011, 2012) si director al Directiei Generale de Control a Biodiversitatii, Biosecuritatii si Ariilor Protejate din cadrul Garzii Nationale de Mediu (2010), iar in prezent este director general adjunct al Garzii Nationale de Mediu.

Potrivit unui comunicat al DNA, in dosar a fost retinut si Gheorghe Deaconeasa, administrator al unor societati comerciale si fundatii, pentru cumparare de influenta in forma continuata, dare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#adjunct garda mediu arestat, #comisar garda mediu arestat , #arestare