Alin Cocos iese de dupa gratii: Va fi cercetat in arest la domiciliu

Vineri, 27 Martie 2015, ora 13:26
3473 citiri
Alin Cocos iese de dupa gratii: Va fi cercetat in arest la domiciliu
Foto: Stirile Romania Online

Fiul omului de afaceri Dorin Cocos, Alin Cocos, a scapat vineri de arestul preventiv, intr-unul dintre dosarele fostei sefe a DIICOT Alina Bica.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis sa inlocuiasca masura arestului preventiv cu arestul la domiciliu, in dosarul Bica 2, arata televiziunile de stiri.

Alin Cocos a fost eliberat din arestul preventiv dupa ce, la sfarsitul lunii februarie, el si tatal sau si-au recunoscut faptele in dosarul Bica 2 si au cerut de mai multe ori sa fie eliberati.

Dorin si Alin Cocos si-au recunoscut faptele in dosarul Bica 2

Acestia au recunoscut acuzatiile pe 27 februarie, cand la Inalta Curte s-a judecat o contestatie depusa de cei doi cu privire la masura arestarii preventive, care a fost insa respinsa.

Dorin Cocos, arest la domiciliu in dosarul Microsoft. Ramane insa dupa gratii in dosarul Bica2

Al doilea dosar al fostei sefe DIICOT, Alina Bica, in care sunt cercetati, printre altii, si Dorin Cocos, Alin Cocos si Adriean Videanu, a fost trimis joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Lotul din dosarul Bica 2, trimis de DNA in judecata (Video)

In dosarul Bica 2, care este disjuns din cel referitor la despagubirile acordate ilegal de ANRP, fosta sefa a DIICOT Alina Bica este urmarita penal pentru luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

In acelasi caz, omul de afaceri Dorin Cocos este urmarit penal pentru trafic de influenta si dare de mita, iar fiul sau Alin Cocos este cercetat pentru aceleasi infractiuni.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este anchetat si el in dosarul Bica 2, pentru complicitate la abuz in serviciu, iar Florentin MIhailescu este cercetat pentru complicitate la luare de mita.

Procurorii suspecteaza ca Dorin Cocos, cu ajutorul fiului sau, a intervenit in 2011 la ANRP pentru omul de afaceri Gheorghe Stelian, cu scopul ca acesta sa obtina fraudulos despagubiri pentru in teren supraevaluat cu 62 de milioane de euro. In schimbul acestui serviciu, Dorin Cocos s-ar fi ales cu 16 milioane de euro.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Alin Cocos scapa arest, #Alin Cocos arest domiciliu , #arestare