Alin Simota, arestat preventiv intr-un dosar cu prejudiciu de 1 milion de euro

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 19:14
2971 citiri
Alin Simota, arestat preventiv intr-un dosar cu prejudiciu de 1 milion de euro
Foto: Evenimentul Zilei

Fostul finantator al clubului Jiul Petrosani, Alin Simota, fost vicepresedinte al PNL Hunedoara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestatia procurorilor DIICOT.

"Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia au obtinut astazi arestarea preventiva pentru 30 de zile a inculpatului Alin Simota. Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestatia DIICOT impotriva incheierii prin care Tribunalul Alba respinsese solicitarea de inlocuire a masurii arestului la domiciliu cu arestarea preventiva, avand in vedere faptul ca inculpatul Simota Alin a incalcat obligatiile impuse", se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Sursa citata precizeaza ca judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Alba Iulia a dispus inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu cea a arestului preventiv si a dispus emiterea mandatului de arestare preventiva incepand cu marti.

Alin Simota este acuzat de evaziune fiscala, delapidare, inselaciune si constituire a unui grup infractional organizat, fiind retinut la inceputul lunii august. Ulterior, Tribunalul Alba a decis sa fie arestat la domiciliu.

Patronul Jiul Petrosani, Alin Simota, a fost arestat

Procurorii DIICOT au efectuat atunci opt perchezitii domiciliare si la sediul unor firme din judetul Hunedoara, la Petrila si Petrosani, inclusiv la locuinta lui Alin Simota.

Prejudiciul in acest caz este estimat la aproape un milion de euro.

Activitatea grupului infractional s-ar fi derulat, potrivit procurorilor, intre 2007 si 2012.

Potrivit unui comunicat din 7 august al DIICOT, din probele administrate in dosar rezulta ca, in fapt, incepand cu anul 2007, Alin Simota, impreuna cu mai multe persoane din conducerea SC Atomis International Prod, SC Simar, SC Atomis Energie, SC Elco Invest Consult, precum si alte persoane de incredere, a initiat si constituit un grup infractional organizat in scopul comiterii infractiunilor de evaziune fiscala, delapidare si alte infractiuni, pentru a obtine beneficii materiale.

Procurorii au retinut ca, in contabilitatea primelor doua societati, au fost inregistrate cheltuieli fictive, fiind pe de o parte afectate astfel taxele datorate bugetului de stat (TVA si impozit pe profit), iar pe de alta parte, in baza acestor acte de cheltuieli fictive, fiind devalizate propriile societati cu sume mari de bani.

Surse judiciare au precizat, in august, ca firmele lui Simota ar fi primit contracte de la institutii publice, inclusiv de la un spital din Deva, iar o parte din banii castigati au fost folositi pentru finantarea campaniei electorale din 2008.

Simota a candidat in urma cu sase ani la Primaria Petrosani si pentru Senat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Alin Simota arestat preventiv, #Alin Simota evaziune fiscala , #arestare