Atentatul din Vitan: Ion Druta, cel care ar fi furnizat armele, arestat in Rep. Moldova

Sambata, 13 Iulie 2013, ora 15:06
2244 citiri
Atentatul din Vitan: Ion Druta, cel care ar fi furnizat armele, arestat in Rep. Moldova
Foto: ziarulteleormanul.ro

Ion Druta, barbatul care ar fi adus in Romania armele folosite de Vitalie Proca in atentatul din Vitan a fost arestat in Republica Moldova. Acesta este cercetat pentru complicitate la omor calificat.

Druta a fost arestat in Republica Moldova, dupa ce a fost condamnat intr-un dosar de omor, au declarat, sambata, surse din randul anchetatorilor. El este cercet pentru complicitate la omor, fiind acuzat ca, la cererea fratilor Mararu, l-a angajat pe Vitalie Proca pentru uciderea lui Puiu Mironescu, l-a adus in Romania si i-a transmis informatiile pentru executarea faptei, potrivit Parchetului Capitalei.

Suspectul atentatului din Vitan, Vitalie Proca, urmeaza sa fie extradat in Romania

Procurorii au extins, in 5 iulie, cercetarile in cazul atacului armat care a avut loc in 26 noiembrie 2012, pe o strada din cartierul Vitan din Capitala, dispunand inceperea urmaririi penale in cazul inculpatului Ion Druta, zis "Vanea", cetatean moldovean, acuzat de savarsirea in concurs a infractiunii de complicitate la tentativa de omor calificat si complicitate la nerespectarea regimului armelor si munitiilor, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Tribunalului Bucuresti remis sambata.

Procurorii au cerut instantei Tribunalului Bucuresti emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Ion Druta, solicitarea fiind admisa in 6 iulie. Totodata, la solicitarea Parchetului Tribunalului Bucuresti, instanta a emis pentru Ion Druta un mandat european de arestare si un mandat de urmarire internationala.

Fratii Bogdan si Razvan Mararu au fost arestati

Ion Druta a fost prins pe 12 iulie, in Republica Moldova, au precizat procurorii Parchetului Capitalei. In dosarul privind atentatul din cartierul Vitan se fac cercetari de catre Parchetul Tribunalului Bucuresti si Serviciul Omoruri din Politia Capitalei, fiind cercetati cetateanul moldovean Vitalie Proca, arestat la Moscova in vederea extradarii, Bogdan Anton si Razvan-Nicolae Mararu, arestati preventiv.

"In perioada octombrie-decembrie 2012, inculpatul Druta Ion a fost cel care, la solicitarea inculpatilor (instigatori) Mararu Bogdan Anton si Mararu Razvan-Nicolae, a gasit un asasin platit capabil sa puna in aplicare planul acestora, respectiv asasinarea lui Miornescu Ioan Dumitru, si a facilitat intrarea pe teritoriul Romaniei a inculpatului Proca Vitalie, in data de 14 noiembrie 2012", sustin procurorii.

Pe 15 noiembrie 2012, Ion Druta l-a insotit pe Vitalie Proca in Bucuresti, i-a asigurat un loc de cazare pentru perioada comiterii infractiunilor, dupa care a revenit in Republica Moldova, de unde, "pe toata perioada desfasurarii activitatii infractionale", a asigurat comunicarea dintre fratii Mararu si Vitalie Proca, au mai aratat procurorii.

Puiu Mironescu a fost arestat

Anchetatorii au stabilit ca, in toamna anului 2012, pe fondul unui conflict mai vechi, Bogdan si Razvan Mararu, prin intermediul lui Ion Druta, l-au angajat pe Vitalie Proca, cetatean moldovean, "asasin profesionist", pentru a-l ucide pe Ioan Dumitru Mironescu.

Astfel, la data de 26 noiembrie 2012, Proca a executat mai multe focuri de arma cu pistolul mitraliera AK 47 asupra unei persoane care isi parca autoturismul in parcarea de resedinta,aceasta nefiind Mironescu, dupa care, observand ca victima nu a decedat, a coborat din autoturism si, folosind pistolul Makarov pe care il avea asupra sa, a executat mai multe focuri de arma in directia victimei.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ion Druta arestat, #furnizor arme Vitan arestat, #furnizor arme Vitan arestat Republica Moldova, #atentat Vitan , #arestare
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Se pare ca e folositoare cooperarea internationala in prinderea