Ziare.com

Barbat arestat dupa ce a prejudiciat statul cu 3 milioane de lei

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 20:55

   

Barbat arestat dupa ce a prejudiciat statul cu 3 milioane de lei
Instanta a dispus arestarea preventiva a unui aradean, pentru evaziune fiscala, dupa ce a prejudiciat bugetul de stat cu 2.734.634 de lei, infiintand firme pe numele altor persoane, pentru care nu platea impozite si taxe.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Arad au dispus inceperea urmaririi penale si punerea in miscare a actiunii penale fata de Paul Marian Miscoiu, pentru evaziune fiscala. Mai mult, magistratii Judecatoriei Arad au dispus, in 11 mai, emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele acestuia, pentru o perioada de 29 de zile.

Procurorii sustin ca aradeanul a desfasurat, in perioada 2008 - 2009, activitati comerciale in numele unei societati al carei administrator era, fara a evidentia in contabilitatea societatii si in celelalte documente legale toate veniturile realizate.

"Paul Miscoiu infiinta societati comerciale pe numele unor persoane ce aveau o situatie materiala precara si o pregatire scolara minimala, firme prin intermediul carora achizitiona, vindea marfa si ridica din conturile bancare sumele de bani rezultate in urma vanzarilor efectuate, fara ca persoanele pe numele carora se infiintau societatile sa desfasoare efectiv vreo operatiune", se arata in comunicatul Parchetului General.

Totodata, aradeanul nu declara realitatea operatiunilor efectuate ori veniturile realizate, ceea ce i-a permis sa se sustraga de la plata unor taxe si impozite, cauzand bugetului de stat un prejudiciu de peste 2.734.634 lei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1257 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor