Barbati din Bacau, acuzati ca au exploatat prin munca cetateni din Bangladesh

Marti, 12 Iulie 2011, ora 20:47
1032 citiri
Barbati din Bacau, acuzati ca au exploatat prin munca cetateni din Bangladesh
Foto: Adevarul

Doi barbati din judetul Bacau, tata si fiu, au fost arestati preventiv, marti, fiind acuzati ca au exploatat prin munca cinci cetateni din Bangladesh.

Politisti din cadrul Biroului de Combatere a Criminalitatii Organizate din Bacau si procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Bacau au efectuat, luni, patru descinderi la locuintele si societatile comerciale a doi barbati din Onesti, judetul Bacau, suspectati ca au exploatat prin munca cetateni din Bangladesh.

In urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit ca O.V., de 48 de ani, din judetul Bacau, a mers, in iulie 2010, in India, la New Delhi, unde, prin intermediul unei firme de recrutare din Bangladesh, a recrutat cinci cetateni din aceasta tara, pe care i-a indus in eroare promitandu-le contracte de munca in Romania si de la care a incasat diverse sume de bani, pentru facilitarea obtinerii vizelor de munca, se arata intr-un comunicat al IPJ Bacau.

Pentru intrarea in tara a cetatenilor straini, O.V. a instigat administratorul unei firme din Galati sa emita in fals o invitatie, care a fost depusa la Misiunea Diplomatica a Romaniei din New Delhi. In baza acestei invitatii, strainii primeau vize de scurta sedere in Romania, vize care, conform legii, nu pot fi prelungite.

"Dupa expirarea vizelor, O. V., impreuna cu fiul sau O. M., de 23 de ani, a mentinut in eroare partile vatamate, determinand ramanerea lor pe teritoriul Romaniei inca doua sau trei luni, timp in care acestea au fost exploatate prin munca la ferma familiei, fara a fi platite si fara a li se incheia contracte de munca", se mai precizeaza in comunicat.

Tribunalul Bacau a hotarat, marti, arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui O.V., pentru trafic de persoane, instigare la infractiunea de a determina cu stiinta prin intermediari intrarea pe teritoriul tarii a cetatenilor straini supusi traficului de persoane prin folosirea unui mijloc fraudulos si facilitarea sederii ilegale a strainilor pe teritoriul Romaniei, si a lui O.M. pentru trafic de persoane si facilitarea sederii ilegale a strainilor pe teritoriul Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#barbati Bacau arestati, #cetateni exploatati munca , #arestare