Berbeceanu, suspectat si de coruptie - DNA i-a cerut dosarul Update

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 10:44
3941 citiri
Berbeceanu, suspectat si de coruptie - DNA i-a cerut dosarul Update
Foto: alba24.ro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au cerut, miercuri, dosarul lui Traian Berbeceanu, fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba, acesta fiind suspectat de fapte de coruptie.

Totodata, miercuri se judeca recursul formulat de Berbeceanu, care se afla in prezent in arest preventiv pentru 29 de zile, potrivit B1 TV. Acesta a mers la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru a afla verdictul, dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea preventiva a acestuia, dar si a doi afaceristi.

Traian Berbeceanu, care este acuzat ca sprijinea infractorii, cere sa fie cercetat in libertate, comisarul-sef fiind sustinut si de Dumitru Coarna, vicepresedintele Sindicatului National al Politistilor, care a fost prezent, miercuri, in sala de judecata. Acesta a declarat ca "nimeni nu a reusit sa demonstreze ca Berbeceanu a desfasurat vreo activitate in mod oficial".

Acesta a mai precizat ca fostul sef de la Crima Organizata a sesizat conducerea IGPR, in urma cu cateva luni, cu privire la anumite nereguli, insa nu a fost luat in seama. In plus, Berbeceanu a trimis recent si o scrisoare deschisa prin care expune motivele pentru care este nevinovat.

"Eu cred ca este o inscenare. Nu ma bazez numai pe scrisoare, ci pe situatia de fapt si pe experienta mea de 20 de ani. In acest moment, institutiile trebuie sa isi faca activitatile corect si sa nu incerce nici DNA tot felul de practici", a explicat Coarna.

Intrebat care va fi decizia magistratilor in legatura cu recursul facut de Berbeceanu, liderul sindical a spus ca nu stie, dar ca el este de parere ca judecatorii ar trebui sa admita recursul si sa schimbe arestarea preventiva cu interdictia de a parasi localitatea.

Sute de persoane in strada pentru a-l sustine pe seful de la Crima Organizata Alba

Mai mult, circa 300 de persoane au participat, duminica trecuta, in fata sediului DIICOT Hunedoara, la o actiune de sustinere a comisarului-sef. Oamenii au spus ca mentinerea lui Berbeceanu in stare de arest preventiv este o masura incorecta si ca acesta este o victima a sistemului.

Seful de la Crima Organizata din Alba, arestat preventiv

Seful BCCO Alba a fost arestat preventiv, joi seara, in baza unei decizii a Curtii de Apel Alba Iulia, care a admis propunerea procurorilor DIICOT. Berbeceanu este acuzat ca a sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere, anuntandu-i pe membrii acesteia cand vor avea loc perchezitiile.

Update

Traian Berbeceanu va fi dus, miercuri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce se va termina procesul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca recursul formulat de acesta pentru a fi cercetat in libertate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Berbeceanu DNA, #Traian Berbeceanu dosar DNA, #Traian Berbeceanu coruptie, #Traian Berbeceanu recurs , #arestare