Consilierul lui Sorin Oprescu a fost arestat dupa ce a fost prins cand lua mita

Joi, 04 Iunie 2015, ora 18:35
4671 citiri
Consilierul lui Sorin Oprescu a fost arestat dupa ce a fost prins cand lua mita

Solomon Wigler, consilierul primarului Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, joi seara.

Acesta fusese retinut dupa ce a fost prins in flagrant cand lua mita 25.000 de euro. Consilierul primarului Oprescu este acuzat de cinci fapte de trafic de influenta.

Banii oferiti in timpul flagrantului reprezentau doar o prima transa dintr-o mita ceruta de 230.000 de euro.

Consilier al lui Oprescu, retinut de DNA dupa ce a fost prins ca lua mita 25.000 de euro (Video)

Wigler ar fi pretins unui om de afaceri suma respectiva pentru a interveni in legatura cu unele autorizatii si PUZ-uri.

Pe 23 aprilie, Wigler l-a sunat pe omul de afaceri si i-a cerut sa se intalneasca in zona Parcului Tineretului din Bucuresti. Atunci, consilierul a cerut 15.000 euro pentru initierea si votarea hotararii legate de donatia terenului catre Primaria Capitalei, iar banii sa fie dati in mai multe transe a cate 4.000 - 5.000 de euro. Mai exact, omul de afaceri urma sa faca un virament din contul bancar al sotiei sale in contul sotiei lui Wigler.

Consilierul lui Oprescu i-a inmanat omului de afaceri un post-it pe care scria numele sotiei sale, precum si banca unde are aceasta contul, respectiv BRD Dorobanti.

Pe 28 aprilie, urma sa aiba loc sedinta CGMB, in care trebuia sa se aprobe PUZ-ul pentru magazinul din Soseaua Alexandriei, respectiv aprobarea donatiei pentru proiectul din bd. 1 Mai.

Cei doi s-au intalnit din nou pe 27 aprilie, iar dupa ce s-au inteles o transa din cei 15.000 euro pretinsi a fost transferata pe 29 aprilie in contul sotiei lui Wigler.

Dar la sedinta CGMB din 28 aprilie nu a fost aprobat PUZ-ul pentru magazinul din Soseaua Alexandriei si nici donatia aferenta proiectului din bd. 1 Mai, iar pe 12 mai, omul de afaceri s-a intalnit din nou cu Wigler in sediul Primariei Capitalei. Consilierul i-a promis ca o noua sedinta a CGMB urma sa aiba loc in data de 28 mai.

In aceeasi zi, Wigler a mai cerut 11.000 euro, diferenta pana la 15.000 euro ceruta pentru adoptarea hotararii de acceptare a donatiei si 40.000 euro pentru interventiile sale in vederea adoptarii hotararii privind PUZ-ul pentru magazinul din Soseaua Alexandriei.

Consilierul lui Oprescu negocia mita intr-un parc din Bucuresti - referat DNA

Pe 20 mai a urmat o noua discutie cu omul de afaceri la sediul Primariei Capitalei, iar cu aceasta ocazie omul de afaceri i-a spus consilierului ca nu a fost adoptat proiectul de hotarare privind aprobarea donatiei aferente proiectului din bd. 1 Mai. Raspunsul lui Wigler a fost ca a intervenit pe langa consilieri, insa nu a reusit sa obtina numarul necesar de voturi, promitandu-i ca la urmatoarea sedinta o sa se aprobe proiectele.

Pe 28 mai, omul de afaceri a fost asigurat ca in sedinta CGMB au fost aprobate cele doua proiecte. Astfel, Wigler a convenit cu cel din fata ca pe 3 iunie sa ii aduca 25.000 euro, urmand ca diferenta pana la 51.000 euro sa o aduca in saptamana 8 - 12 iunie.

Pe 3 iunie consilierul lui Oprescu a fost prins in flagrant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Solomon Wigler arestat, #Solomon Wigler arestat mita, #consilier Oprescu arestat mita , #arestare