Costiniu, Casuneanu si Locic, arestati preventiv pentru 29 de zile (Video)

Vineri, 09 Aprilie 2010, ora 23:55
12434 citiri
Costiniu, Casuneanu si Locic, arestati preventiv pentru 29 de zile (Video)

Judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, in urma verdictului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Costiniu a declarat, la plecarea de la sediul ICCJ, ca a depus recurs si ca va merge direst in arest. Si avocatii lui Marius Locic si ai lui Costel Casuneanu au depus recurs.

La sosirea in arest, Locic si-a sarutat sotia, dupa care a vorbit cateva secunde cu jurnalistii: "Justitia trebuie sa-si faca datoria si am incredere in ea. Sincer, nu ma asteptam la decizia asta", a spus Locic.

Al treilea sosit la arestul Politiei din Capitala a fost Costel Casuneanu, in jurul orei 01:20, acesta spunand ca nu este o problema sa stea in arest, pentru ca nu ii este frica. Casuneanu a declarat ca el a spus adevarul in fata judecatorilor.

Costiniu, Casuneanu si Locic au fost retinuti, joi, pentru 24 de ore, in dosarul Catalin Voicu. Procurorii au emis ordonante de retinere pentru cei trei, care au fost prezentati judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.

Marius Locic, Florin Costiniu si Costel Casuneanu si-au petrecut noaptea de joi spre vineri in arestul Politiei Capitalei.

Costiniu, Casuneanu si Locic, retinuti pentru 24 de ore

Vezi cum s-a desfasurat, minut cu minut, judecarea cererilor de arestare preventiva pentru Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic

23:25 - Marius Locic a iesit sa astepte verdictul in afara sediului ICCJ. NU a vrut sa dea declaratii jurnalistilor: "o sa dau o declaratie dupa ce se da sentinta. Nu vreau sa fac niciun comentariu acum".

23:05 - Costel Casuneanu a plecat de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

23:00 - Sedinta de judecata s-a incheiat, instanta a ramas in pronuntare.

19:35 - Audierile s-au incheiat. Judecatorii au luat o pauza de 15 minute. Urmeaza pledoariile avocatilor, dupa care judecatorii vor delibera si vor da verdictul.

18:12 - Magistratul Florin Costiniu a intrat in sala de judecata.

17:30 - Familia lui Costel Casuneanu a parasit sediul ICCJ. Omul de afaceri nu este singurul sustinut de apropiati. La sediul ICCJ se afla si familia lui Marius Locic si sotia judecatorului Florin Costiniu, carora li s-a permis sa asiste la dezbateri, in sala de judecata.

17:15 - Instanta suprema a luat o noua pauza de 30 de minute.

15:55 - A inceput audierea judecatorului Florin Costiniu, informeaza Antena3.

15:45 - Ordonanta de retinere a judecatorului Florin Costiniu a expirat.

15:00 - Procesul a fost reluat. Conform Antena3, urmeaza sa fie audiati Marius Locic si judecatorul Florin Costiniu, a carui ordonanta de retinere va expira in jurul orei 15:30. Este de asteptat ca, dupa audieri, deliberarile sa dureze cateva ore.

14:25 - Locic si Casuneanu au scapat de catuse si au fost liberi sa iasa din sala si sa se plimbe pe holuri. Ei nu au stat de vorba cu jurnalistii, doar cu avocatii. Ordonanta de retinere in cazul judecatorului Florin Costiniu va expira dupa ora 15:00.

13:50 - Sedinta a fost intrerupta pentru o pauza de 30 de minute.

13:35 - A inceput audierea lui Marius Locic.

13:10 - A expirat si ordonanta de retinere emisa pe numele lui Marius Locic. Potrivit legii, cei doi ar putea cere sa le fie scoase catusele de la maini.

12:51 - Ordonanta de retinere a lui Costel Casuneanu a expirat, potrivit Realitatea TV, in conditiile in care audierea sa nu se incheiase, si nici Marius Locic sau Florin Costiniu nu fusesera audiati.

11:15 - Cei trei inculpati sunt audiati separat, primul fiind Costel Casuneanu. In timpul audierilor, ceilalti doi inculpati sunt, pe rand, scosi din sala. La finalul audierilor, judecatorii vor decide daca aproba emiterea mandatelor de arestare pentru 29 de zile.

11:05 - Sedinta de judecata in care se discuta cererea DNA de arestare a judecatorului Costiniu si a oamenilor de afaceri Casuneanu si Locic a fost reluata, dupa ce exceptiile ridicate de avocati au fost respinse. Prima ordonanta de retinere, pe numele lui Marius Locic, expira la 12:51.

Sedinta de judecata privind arestarea lui Costiniu, Casuneanu si Locic, reluata

09:45 - Inalta Curte de Casatie si Justitie a suspendat sedinta de judecata in care se discuta cererea DNA de arestare a judecatorului Costiniu, Casuneanu si Locic, dupa ce avocatul lui Casuneanu a ridicat trei exceptii.

Sedinta de judecata privind arestarea lui Costiniu, Casuneanu si Locic, suspendata

08:10 - Sotia judecatorului Florin Costiniu, magistratul Viorica Costiniu, si fratele lui Locic participa la sedinta de judecata de la ICCJ, in care se discuta cererea de arestare a judecatorului si a celor doi oameni de afaceri, din dosarul senatorului Voicu. Asta desi cererea de arestare preventiva se discuta fara public.

07:40 - Judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic sunt dusi la Inalta Curte de Casatie si Justitiei, unde se judeca cererea de arestare facuta de procurori pe numele acestora.

Judecatorul Florin Costiniu, acuzat de complicitate la trafic de influenta

Florin Costiniu este urmarit penal pentru complicitate la trafic de influenta in dosarul de cercetare penala deschis de DNA pe numele senatorului PSD Catalin Voicu.

Judecator de la Inalta Curte, urmarit penal in cazul Catalin Voicu

Florin Costiniu este suspectat ca ar fi intervenit pe langa colegi judecatori de la Sectia de Contencios Administrativ de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru solutionarea unui dosar in favoarea omului de afaceri Costel Casuneanu.

Costel Casuneanu, acuzat ca i-a dat lui Voicu 200.000 de euro

Costel Casuneanu, la DNA (Video)

Casuneanu are calitatea de invinuit, dupa ce seful DNA a infirmat solutia procurorului de caz, prin care omul de afaceri devenise inculpat in acest dosar, scrie NewsIn citand surse judiciare.

Senatorul PSD Catalin Voicu a primit de la Costel Casuneanu suma de 200.000 de euro, pentru a interveni pe langa magistratii instantei supreme care judecau un proces privind o firma a omului de afaceri, se arata in motivarea Inaltei Curti.

Ulterior, Voicu l-a contactat pe Florin Costiniu, presedintele Sectiei Civile si de Proprietate Intelectuala din cadrul ICCJ, si i-a cerut ca, in schimbul unor foloase materiale, sa ii determine pe magistratii care judecau dosarul PA&CO International sa adopte o solutie favorabila firmei lui Casuneanu.

Marius Locic, acuzat ca i-ar fi oferit bani lui Voicu

Marius Locic, retinut pentru 24 de ore (Video)

Marius Locic a fost audiat cu avocat din oficiu

Marius Locic este acuzat de procurori ca i-ar fi oferit senatorului Catalin Voicu o suma importanta de bani pentru a interveni pe langa politisti in rezolvarea unui dosar penal al acestuia.

Marius Locic este cunoscut drept patronul grupului de firme Locic, care activeaza in domeniul imobiliar si al constructiilor. El s-a implicat si in afaceri media, fiind patronul ziarului "Atac" si "Interesul Public".

Locic Imobiliare are mai multe procese la Tribunalul Bucuresti, in care firme diverse cer declansarea procedurii de insolventa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Costiniu Locic Casuneanu, #arest DNA, #arest Costiniu Locic Casuneanu , #arestare