Dosarul ASF-Carpatica: Omul de afaceri Ilie Carabulea, din nou in arest

Vineri, 08 Mai 2015, ora 18:50
3967 citiri
Dosarul ASF-Carpatica: Omul de afaceri Ilie Carabulea, din nou in arest
Foto: Captura Youtube/Observator Antena1 2012

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au admis vineri cererea procurorilor DNA de inlocuire a masurii controlului judiciar cu arestul preventiv pentru 30 de zile in cazul omului de afaceri Ilie Carabulea, trimis in judecata in dosarul ASF-Carpatica.

Decizia instantei nu este definitiva.

Ilie Carabulea a mai stat in arest preventiv, in perioadele martie - iunie 2014 si iulie - decembrie 2014, el fiind apoi plasat in arest la domiciliu, dupa care i-a fost impus control judiciar.

Dosarul ASF-Carpatica: Ilie Carabulea va fi judecat in arest la domiciliu - decizia definitiva

Motivul pentru care procurorii cer rearestarea lui Carabulea este faptul ca acesta a incalcat mai multe obligatii impuse de instanta atunci cand s-a dispus controlul judiciar.

Potrivit DNA, dupa ce, in februarie 2015, instanta a decis ca Ilie Carabulea sa fie judecat sub control judiciar, acesta a continuat sa determine diverse persoane, prin fapte cu efect vadit intimidant, sa nu dea declaratii sau sa dea declaratii mincinoase in cadrul procesului aflat in curs de judecata la Curtea de Apel Bucuresti, si prin exercitarea in continuare a unor acte de administrare, in cadrul unor societati comerciale.

DNA il vrea pe Carabulea dupa gratii pentru ca i-a supravegheat pe martorii din dosar

Procurorii sustin ca aceste demersuri aveau rolul de a convinge acele persoane ca Ilie Carabulea este mai presus de lege, ca poate incalca oricand hotararile instantei, convingandu-le astfel ca finalitatea procesului penal va fi una favorabila acestuia.

"De asemenea, a urmarit ca persoanele ce aveau calitatea de martori in procesul penal sa fie descurajate in a declara adevarul in fata instantei de judecata, in acest sens dispunand chiar rezilierea contractului de munca al unui angajat. In demersurile sale, acesta a fost sprijinit de diversi angajati ai firmelor pe care le detine direct sau indirect", mai spune DNA.

Astfel, in intervalul februarie - martie, Ilie Carabulea a incalcat cu rea-credinta restrictiile instituite de instanta, respectiv a intervenit in administrarea activitatii economice a SC Atlassib SRL (in cadrul careia detinea, la momentul incalcarii interdictiilor, un numar majoritar de parti sociale), in administrarea activitatii SC Carpatica Asig SA (unde actionar majoritar este Atlassib SRL) - societate trimisa in judecata in dosarul ASF-Carpatica, precum si in administrarea activitatii SC Star Motors SRL (unde Ilie Carabulea are calitatea de asociat semnificativ).

Ordonanta cu dedicatie pentru Carabulea. Stenograme cu Laura Chitoiu: Sa-i linisteasca si pe aia

Ilie Carabulea a fost trimis in judecata in aprilie 2014, pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, cumparare de influenta, dare de mita, folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la uz de fals.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Ilie Carabulea arest ASF Carpatica , #arestare