Dosarul bancherilor - Perchezitii de amploare la palatele rromilor din Sintesti - UPDATE (Video)

Duminica, 31 Martie 2013, ora 08:00
5884 citiri
Dosarul bancherilor - Perchezitii de amploare la palatele rromilor din Sintesti - UPDATE (Video)

Perchezitii de amploare au loc, duminica dimineata, in Bucuresti, Calarasi, Ilfov, Ialomita si Contanta. 86 de suspecti in Dosarul bancherilor sunt cautati de politisti si procurorii DIICOT pentru a fi adusi la audieri.

Peste 200 de politisti efectueaza perchezitii in cele cinci judete, cele mai multe perchezitii (46) avand insa loc in Sintesti - Ilfov, localitate cunoscuta ca fief al rromilor cu averi mari.

Reteaua infractionala a fost monitorizata timp de noua luni de de DIPI. Cele 86 de persoane vizate de perchezitii sunt banuite ca luau credite cu ajutorul unor acte false. Banii astfel obtinuti au fost folositi pentru a achizitiona locuinte sau masini de lux.

La sediul DIICOT se asteapta ca duminica sa fie aduse la audieri 86 de persoane, fiind cercetate fraude care au produs un prejudiciu de peste 20 de milioane de euro.

O echipa a televiziunii Romania Tv a fost atacata de suspectii ridicati, ei fiind nemultumiti de faptul ca presa participa la aceasta actiune.

Conflictul a degenerat rapid, o femeie de etnie rroma spargand o camera video cu o piatra.

Rechizitoriul procurorilor

Potrivit procurorilor, membrii grupului infractional organizat, structurat pe paliere de executie, au realizat o activitate infractionala conexa faptelor pentru care se efectueaza cercetari in dosarul penal instrumentat de catre DIICOT, privind comiterea unor fraude bancare de proportii, sub coordonarea liderilor Mihai Stan si Ruse Daniel.

Astfel, o parte din membrii gruparii acordau imprumuturi percepand dobanzi cuprinse intre 7 si 40% pe luna, fara a declara organelor fiscale veniturile astfel realizate.

Sumele de bani imprumutate si dobanzile pretinse erau recuperate ulterior prin contractarea de catre debitori a unor imprumuturi bancare, creditele fiind obtinute prin utilizarea unor documente falsificate, mai arata procurorii.

In toamna anului trecut, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) informa ca invinuitii din dosarul fraudelor bancare ale gruparii Stan-Ruse sunt acuzati ca ar fi obtinut, in mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finantarea unor proiecte de achizitii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de catre liderii gruparii.

Din cauza complexitatii dosarului, 38 de persoane sunt cercetate la Bucuresti de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), pentru o inselaciune de sapte milioane de euro, iar alte zece persoane sunt anchetate la Calarasi pentru fraude de 15 milioane de euro.

Activitatea infractionala a fost sprijinita, au aratat procurorii, de catre invinuitii Aurel Saramet, avand calitatea de director al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepresedinte BRD, Mihai Grigoroiu, Catalin Ionut Rosu si Andrei Atanasiu, angajati in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, si Florian Dragos Diaconescu.

Potrivit DIICOT, in perioada 2010-2012, membrii grupului infractional organizat, constituit din 48 de persoane, sub coordonarea liderului Daniel Ruse, au realizat beneficii financiare substantiale prin fraude bancare, respectiv obtinerea sau incercarea de a obtine un numar de 40 de credite de la 16 unitati bancare de pe teritoriul Romaniei, prin utilizarea unor documente falsificate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#dosar bancheri perchezitii rromi, #dosar bancheri perchezitii , #arestare