George Costin, arestat pentru coruptie, a amenintat cu moartea un procuror - interceptari

Vineri, 02 Martie 2012, ora 16:06
4055 citiri
George Costin, arestat pentru coruptie, a amenintat cu moartea un procuror - interceptari
Foto: Romania Libera

Fostul secretar de stat pentru problemele revolutionarilor George Costin, arestat preventiv pentru coruptie, ar fi promis adeverinte pe banda rulanta pentru sume impresionante si l-ar fi amenintat cu moartea pe un procuror.

Cel putin asta reiese din interceptarile telefonice introduse in dosarul sau de procurorii anticoruptie, informeaza B1TV.

"Daca imi trimiti in cont un milion jumatate de euro, ai plecat ca un nabab de aici, cu 30 de adeverinte", se arata intr-una din convorbirile dintre George Costin si un revolutionar.

De asemenea, dintr-una din interceptarile telefonice anexate la dosar reiese ca ar fi amenintat cu moartea un procuror.

Fostul secretar de stat pentru problemele revolutionarilor George Costin si cei doi membri ai Asociatiei "Decembrie 1989 Metrou Romania", Mihai Bolocan si Serafim Cotenescu, au fost arestati preventiv, marti, pentru 29 de zile, de magistratii Tribunalului Arges, dar decizia a fost atacata cu recurs, iar acesta se judeca vineri.

Potrivit procurorilor, in calitate de presedinte al asociatiei amintite, George Costin, impreuna cu mai multe persoane, intre care Bolocan si Cotenescu, au constituit si condus, in perioada 2009 - 2011, un grup infractional organizat care viza obtinerea de beneficii financiare.

In calitate de presedinte al Asociatiei "Decembrie 1989 Metrou Romania", George Costin si-a exercitat influenta si autoritatea asupra persoanelor indreptatite sa preschimbe certificatele de revolutionar, pentru a obtine pentru sine ori pentru altul sume de bani si foloase necuvenite, sustin procurorii DNA.

"Inculpatul Costin George si-a exercitat influenta si autoritatea asupra persoanelor indreptatite sa preschimbe certificatele de revolutionar, pentru a obtine pentru sine ori pentru altul sume de bani si foloase necuvenite. Astfel (...) le-a impus membrilor sa faca demersurile de preschimbare numai prin asociatie si nu in nume personal (...) avertizandu-i ca, in caz contrar, vor fi exclusi din asociatie. In acest fel, persoanele (...) au fost determinate sa incheie contracte de reprezentare prin care erau obligate, dupa obtinerea drepturilor legale, sa plateasca asociatiei anumite sume de bani, si anume 12.000 de lei si 5% din suma totala incasata sau 15% din suma totala incasata cu titlu de indemnizatie reparatorie incepand cu anul 2004. In baza contractelor de reprezentare s-a constatat ca a fost obtinuta suma totala de 9.453.390 de lei, din care 2.470.000 de lei, au fost virati in conturile personale ale inculpatului Costin George", se arata intr-un comunicat al DNA.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#George Costin arestat, #George Costin amenintat moarte, #secretar revolutionari arestat mita , #arestare