Ilie Carabulea, dus din nou in arest preventiv

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 17:33
2000 citiri
Ilie Carabulea, dus din nou in arest preventiv

Curtea de Apel Bucuresti a decis miercuri, la propunerea procurorilor anticoruptie, arestarea preventiva a omului de afaceri Ilie Carabulea, pentru ca acesta ar fi luat legatura cu mai multi martori si a instalat la domiciliul sau un sistem de monitorizare video a sediului Carpatica Asig.

Hotararea nu este definitiva si poate fi contestata la instanta suprema, insa este executorie, astfel ca omul de afaceri va fi dus, din nou, in arest.

Propunerea Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva a lui Carabulea urma sa fie judecata la 4 august, insa termenul a fost devansat de instanta pentru ziua de miercuri.

DNA il vrea pe Carabulea dupa gratii pentru ca i-a supravegheat pe martorii din dosar

Ilie Carabulea, judecat alaturi de Dan Radu Rusanu si Constantin Marzac in dosarul "Carpatica", a mai fost arestat preventiv, tot la propunerea DNA, masura fiind inlocuita ulterior cu arestul la domiciliu.

Potrivit DNA, noua propunere de arestare preventiva a fost formulata ca urmare a faptului ca, in intervalul 24 iunie - 5 iulie, Ilie Carabulea a incalcat "in mod repetat" obligatiile impuse de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) odata cu inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

ICCJ i-a interzis atunci omului de afaceri sa paraseasca imobilul in care locuieste fara permisiunea judecatorului de Camera preliminara si a instantei Curtii de Apel Bucuresti. In plus, el nu avea voie sa comunice cu ceilalti inculpati si cu martorii din dosar.

Potrivit anchetatorilor, Ilie Carabulea nu a respectat aceste conditii, luand legatura prin mijloace de comunicare electronice, dar si prin intermediul unei alte persoane, cu inculpatii SC Carpatica Asig SA (prin reprezentantii legali) si Ana-Ina Crudu, dar si cu mai multi martori din dosar.

E definitiv: Rusanu, Carabulea si Marzac, in arest la domiciliu in dosarul "Carpatica"

"Totodata, incepand cu data de 25 iunie, inculpatul Carabulea Ilie a instalat un sistem de monitorizare la domiciliul acestuia, conectat la serverul SC Carpatica Asig SA, prin intermediul caruia are acces online la imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate in sediul SC Carpatica Asig SA si, implicit la activitatea desfasurata de inculpati si martori", a aratat DNA.

Pe de alta parte, instanta suprema a decis definitiv, in 16 iulie, ca Dan Radu Rusanu, Ilie Carabulea si Marian Marzac sa ramana in arest la domiciliu. Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis astfel contestatia procurorilor anticoruptie fata de decizia din 9 iulie a Curtii de Apel Bucuresti de inlocuire a acestei masuri preventive cu controlul judiciar.

In dosarul "Carpatica", procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, in 24 aprilie, pe fostul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara Dan Radu Rusanu, pe omul de afaceri Ilie Carabulea si pe Marian Marzac, fost membru al Consiliului ASF. Totodata, procurorii au trimis in judecata si societatea Carpatica Asig SA, pentru cumparare de influenta si dare de mita.

Procurorii au aratat, in rechizitoriul trimis instantei, ca in anul 2012, SC Carpatica Asig SA, companie specializata in emiterea de polite de asigurari, in ponderea carora, cel mai mare procent il aveau asigurarile tip RCA, avea o situatie financiara precara si necesita o infuzie de capital de circa 11 milioane de euro.

Incepand din mai 2013, Carabulea, Mustatea si Mirzac "au constituit un grup infractional organizat, in scopul savarsirii unor infractiuni prin care se urmarea protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica Asig SA", potrivit procurorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Ilie Carabulea arest preventiv, #Carabulea dus arest preventiv , #arestare