Presedintele CJ Arges, retinut pentru 24 de ore (Video)

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 18:19
6926 citiri
Presedintele CJ Arges, retinut pentru 24 de ore (Video)
Foto: Adevarul

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost retinut, miercuri seara, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorii au emis pe numele acestuia un mandat de retinere pentru 24 de ore. Nicolescu este acuzat in trei dosare diferite, printre acestea fiind si unul legat de fostul finantator al FC Arges, Cornel Penescu.

Presedintele CJ Arges a fost scos incatusat din sediul DNA Pitesti si transportat cu catre arestul IPJ Arges.

La iesirea din sediul DNA, Nicolescu, vizibil emotionat, a fost intrebat de jurnalisti pentru ce a fost retinut, raspunzand: "Pentru ca am muncit 45 de ani".

Nicolescu va fi dus in instanta, cel mai probabil joi, cu propunerea de arestare preventiva.

Printre capetele de acuzare pentru care acesta a fost retinut de procurori se numara prezentare de documente false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea de fonduri europene, fals intelectual si uz de fals, luare de mita si instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice, arata un comunicat al DNA.

Fonduri PHARE cu documente inexistente

In ordonanta de punere in miscare a actiunii penale, procurorii anticoruptie au adunat probe din care reiese ca institutia condusa de Nicolescu a accesat pe 8 iunie 2006 fonduri prin programul PHARE in valoare de 880.249,95 euro, pentru reabilitarea si reconstructia a patru scoli din judetul Arges. Consiliul Judetean a motivat reabilitarea ca o necesitate in urma inundatiilor din anul 2005 care au afectat cele patru institutii de invatamant.

"Accesarea acelor fonduri s-a facut prin mentionarea, in cererea de finantare intocmita de Consiliul Judetean Arges, a unui document care nu exista in realitate (respectiv raportul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges), precum si a unor imprejurari nereale sau inexacte privind situatia celor 4 unitati de invatamant, raportata la inundatiile din anul 2005", precizeaza documentul.

Potrivit DNA, contractele au fost derulate in perioada 2006-2008, toate lucrarile de reabilitare fiind realizate de o singura firma, care a incasat integral sumele aferente atat pentru lucrari executate, cat si pentru lucrari neexecutate, iar acea firma se afla in relatii contractuale si in raporturi juridice cu familia lui Nicolescu.

Mita si trafic de influenta

Totodata, in perioada 2006 - 2008, presedintele Consiliului Judetean Arges ar fi primit mita de la o persoana avand calitate de actionar al unei societati comerciale din Pitesti, suma de 66.588,15 lei si produse, "pentru ca in schimb, in calitate si de ordonator principal de credite, sa dispuna achizitionarea, de la acea societate comerciala, a unor produse alimentare si nealimentare, cu nerespectarea procedurilor legale de achizitie publica".

Presedintele PSD Arges mai este cercetat la o infractiune din luna iunie 2009, cand Constantin Nicolescu, folosindu-se de influenta si autoritatea functiei pe care o detinea, "l-a instigat pe primarulunei commune din Arges sa nu indeplineasca anumite acte de serviciu, mai precisa sa nu aplice unei persoane o sanctiune contraventionala la Legea nr.50/1991, solicitare insusita de catre primarul in cauza, care astfel nu a mai aplicat o amenda de 100.000.000 lei vechi".

In acest dosar se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Nicolescu mai este cercetat si intr-un dosar privind alocarea unor fonduri catre Arhiepiscopia Argesului si Muscelului. Se pare ca acesta ar fi sponzorizat Arhiepiscopia Argesului cu aproape un miliard de lei vechi. Procurorii cerceteaza modul in care au fost alocati acesti bani.

Procurorii DNA perchezitioneaza biroul presedintelui CJ Arges

Procurorii DNA au perchezitionat, miercuri dimineata, biroului presedintelui Consiliului Judetean, Constantin Nicolescu.

Perchezitiile au inceput la ora 7.30 , iar la actiune a luat parte aparatorul presedintelui CJ. Din informatiile furnizate de avocatul Radu Rotaru, se pare ca perchezitia are legatura cu niste fonduri pe care Consiliul Judetean le-ar fi alocat Episcopiei Argesului si Muscelului pentru a putea fi ridicata la rang de Arhiepiscopie, potrivit NewsIn.

"Este vorba de un dosar din anul 2009, din cate cunosc eu. In acest dosar s-au mai ridicat documente si s-au mai dat declaratii. Acum s-a dispus o noua perchezitie. Eu nu gasesc justificare, atata timp cat Consiliul Judetean a raspuns, in sensul ca le-a pus la dispozitie actele solicitate. In acest moment nu cred ca se pot gasi alte documente. Este vorba de alocarea unor fonduri catre Episcopie si nu as putea spune o suma in acest moment", a declarat avocatul presedintelui CJ Arges.

Constantin Nicolescu este si presedintele PSD Arges.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#presedinte CJ Arges retinut, #Constantin Nicolescu retinut, #procurori anticoruptie, #mandat retinere DNA , #arestare
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
terenuri...terenuri...imobiliare... Am dori sa auzim si de sutele de hectare date de BOR catre Videanu!