Procurorul Marin Nita, arestat preventiv

Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 23:02
3516 citiri
Procurorul Marin Nita, arestat preventiv
Foto: Arhiva

Curtea de Apel Bucuresti a decis, sambata, arestarea preventiva pentru 29 de zile a procurorului Marin Nita, de la Parchetul Judecatoriei Oltenita, acuzat ca ar fi luat mita de la o persoana pentru a da o solutie favorabila in dosarul in care aceasta era cercetata pentru instigare la inselaciune.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a admis cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva a procurorului Marin Nita si a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele acestuia, pentru 29 de zile.

Totodata, instanta a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a complicelui procurorului, Gheorghita Iordache.

Deciziile de arestare preventiva a celor doi nu sunt definitive, putand fi contestate la instanta suprema.

In timpul judecarii cauzei de catre magistratul Viorica Costiniu, aceasta a formulat o cerere de abtinere, solicitarea fiind respinsa ca nefondata.

Procurorul Marin Nita, de la Parchetul Judecatoriei Oltenita, a fost retinut vineri de procurorii DNA, dupa ce a fost prins in flagrant luand mita 2.500 de euro, a doua transa din cei 5.000 de euro ceruti pentru a da o solutie favorabila unei persoane cercetate pentru instigare la inselaciune.

Alaturi de Nita a fost retinut si Gheorghita Iordache, acesta fiind acuzat de procurorii anticoruptie de complicitate la luare de mita.

Potrivit procurorilor, in cursul lunii iunie, Marin Nita, in calitate de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi, unde fusese delegat, a pretins de la un denuntator, direct si prin intermediul lui Iordache, 5.000 de euro, cu titlu de mita, pentru a dispune fata de denuntator o solutie de netrimitere in judecata pentru instigare la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, intr-o cauza penala pe care o avea in instrumentare.

Dupa ce a primit de la denuntator 2.000 de euro, ca prima transa din banii pretinsi, Nita a dispus fata de denuntator scoaterea de sub urmarire penala si i-a comunicat in scris solutia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Marian Nita arestat preventiv, #procuror Marian Nita arestat , #arestare