Revista presei: Seful PSD Arges, atac de cord la arestare

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 08:04
3190 citiri
Revista presei: Seful PSD Arges, atac de cord la arestare
Foto: Puterea

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost arestat preventiv, joi, pentru 29 de zile, pentru fapte de coruptie, prin decizia magistratilor de la Tribunalul Arges.

Faptul ca Nicolescu a facut infarct la aflarea vestii si reactiile pe care le-au avut liderii PSD dupa ce a fost anuntata arestarea colegului lor de partid sunt subiectele care tin prima pagina a cotidienelor de vineri.

"Nicolescu a primit mandat de arestare pe 29 de zile, pentru luare de mita", titreaza jurnalistii de la Evenimentul Zilei. "Nicolescu, atac de cord la arestare", surprinde Jurnalul National reactia pe care a avut-o presedintele Consiliului Judetean Arges, iar Puterea precizeaza ca "Presedintele CJ Arges a fost luat cu targa din instanta si dus la ambulanta".

"Constantin Nicolescu este constient", adauga jurnalistii de la Romania Libera. Gandul, pe de alta parte, prezinta reactia liderilor PSD vizavi de hotararea instantei, intr-un articol intitulat "Ponta: Facem sedintele la DNA; Iliescu: Abuz!; Nastase: Daca PSD nu reactioneaza e un partid de mamaliga; Vanghelie: Vor mai fi arestati inca doi, inca patru!".

Evenimentul Zilei: Nicolescu a primit mandat de arestare pe 29 de zile, pentru luare de mita

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, in varsta de 65 de ani, a fost arestat joi seara pentru 29 de zile pentru luare de mita si trafic de influenta.

Decizia magistratilor Tribunalului Arges nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs de catre avocatii lui Nicolescu, la Curtea de Apel Pitesti, precizeaza Evenimentul Zilei.

Potrivit unor surse judiciare, Nicolescu este acuzat de procurorii DNA de trei infractiuni de luare de mita in forma continuata, fiind vorba despre o suma totala de peste 60.000 de lei, primita de la omul de afaceri Cornel Penescu. Pentru acesti bani, seful CJ Arges ar fi urmat sa il favorizeze pe Penescu in privinta unor contracte legate de societatea acestuia, Pic.

De asemenea, presedintele CJ Arges este cercetat de procurorii DNA si pentru fraudarea unor fonduri europene, in valoare de aproximativ 900.000 de uro, precum si pentru tentativa de abuz in serviciu.

Jurnalul National: Nicolescu, atac de cord la arestare

Constantin Nicolescu, a fost arestat, joi seara, pentru 29 de zile de magistratii Tribunalului Arges, la aproximativ doua ore dupa expirarea ordonantei de retinere emise de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Pitesti. Decizia va fi atacata cu recurs.

Dupa ce a coborat din duba politiei, fara catuse la maini, dar escortat de agenti, Constantin Nicolescu a fost aclamat la intrarea in sediul Tribunalului Arges de cei peste o suta de sustinatori, care au strigat "Jos Guvernul", "Jos Basescu", relateaza Jurnalul National.

Liderul PSD Arges, Constantin Nicolescu, nu a facut nici o declaratie, insa a tinut mana la inima cand a trecut prin fata sustinatorilor, aratand ca le multumeste celor care au venit sa il sustina.

La aflarea verdictului insa, Constantin Nicolescu a facut un atac de cord, fiind nevoie de interventia ambulantei. Pentru scurt timp el a fost inconstient, iar trei medici au incearcat sa-l stabilizeze.

Puterea: Presedintele CJ Arges a fost luat cu targa din instanta si dus la ambulanta

Dupa stabilizare, politicianul a fost transportat la spitalul Floreasca din Capitala, unde a ajuns in jurul orei 21.30.

In timpul transportului, Constantin Nicolescu a respirat cu ajutorul unor tuburi de oxigen si a fost perfuzat, scriu jurnalistii de la Puterea.

Medicul Serban Bradisteanu de la Spitalul Floreasca a declarat ca in cazul lui Constantin Nicolescu a fost vorba de un atac de cord, dublat de un mini accident cerebral.

Romania Libera: Constantin Nicolescu este constient

Bradisteanu a spus ca starea lui Constantin Nicolescu este grava, iar pana nu sunt facute toate analizele necesare nu poate fi pusa in discutie o interventie chirurgicala. El a precizat ca arterele care hranesc inima au stenoze de peste 90 la suta, precum si "stenoze dinamice".

Profesorul Bradisteanu, citat de Romania Libera, a mai spus ca presedintele CJ Arges se exprima cu greutate, avand o tulburare de vorbire. El a precizat ca Nicolescu spune ca vorbeste mai bine decat atunci cand a plecat de la Pitesti.

Bradisteanu a adaugat ca examenul neurologic va stabili daca Nicolescu a suferit un accident vascular cerebral sau un spasm si cat de extins a fost acesta.

"Sper sa evoluze bine, asteptam sa elucidam starea cerebrala", a precizat Bradisteanu, reiterand ca Nicolescu este constient.

Gandul - Ponta: Facem sedintele la DNA; Iliescu: Abuz!; Nastase: Daca PSD nu reactioneaza e un partid de mamaliga; Vanghelie: Vor mai fi arestati inca doi, inca patru!

Liderii PSD au reactionat dur dupa ce instanta a decis sa-l retina pentru 29 de zile pe seful CJ Arges Constantin Nicolescu, presedinte al filialei PSD din judet.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, dupa ce seful CJ Arges a suferit atacul de cord in urma aflarii vestii ca este arestat pentru 29 de zile, ca, in semn de protest, social-democratii isi vor tine luni sedinte de partid in fata DNA, informeaza Gandul.

"Reactia noastra nu va fi de intimidare. Nu avem ce sa-i facem lui Traian Basescu si procurorilor lui. Probabil ca luni sedintele noastre le vom face in fata DNA. Sa fim barbati, sa nu incepem sa ne plangem la televizor, sa intelegem ca Traian Basescu are aceasta unica arma, sa ne sperie", a spus Ponta.

Vicepresedintele PSD, Marian Vanghelie, s-a pronuntat vehement impotriva masurii de arestare a colegului sau de partid:

"Dupa 20 de ani asta e stat de drept? Astea sunt metode staliniste, sa ne sperie pe toti sa nu mai iesim din casa. Trebuie sa tacem toti din gura? E posibil sa vina peste noi acasa cu mascatii cu cagulele... Ce se intampla daca se va dovedi ca Constantin Nicolescu e nevinovat. Se vorbeste ca vor mai fi arestati inca doi, inca patru".

"Se distruge insa un om care a realizat multe lucruri bune nu doar pentru partid. Este absolut o rusine ce se intampla. Daca PSD nu reactioneaza nici acum, este un partid de mamaliga", a spus si presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a declarat "surprins" de masura arestarii pe care a caracterizat-o ca fiind "abuziva".

D.R.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#sef cj arges arestat, #nicolesc psd arges, #nicolescu infarct , #arestare