Seful APIA Caras-Severin si primarii din Otelu Rosu si Socol, arestati preventiv

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 23:57
2526 citiri
Seful APIA Caras-Severin si primarii din Otelu Rosu si Socol, arestati preventiv
Foto: Arhiva

Seful APIA Caras-Severin, Romica Anculia, primarul orasului Otelu Rosu, Iancu Simion, si primarul localitatii Socol, Ghita Valentin, au fost arestati preventiv, vineri seara, pe 29 de zile, pentru fapte de coruptie, in baza unor mandate emise pe numele lor de Tribunalul Timis.

Potrivit avocatului primarului din Otelu Rosu, Cosmin Bolosin, atat clientul acestuia, Iancu Simion, cat si primarul din localitatea Socol, din judetul Caras - Severin, Ghita Valentin, precum si seful APIA Caras-Severin, Romica Anculia, au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, in urma unui proces la Tribunalul Timis, hotararea fiind atacata cu recurs.

"Tribunalul Timis a decis arestarea celor trei pentru fapte de coruptie si in cazul fiecaruia, in parte, s-a declarat recurs, care se va judeca miercuri sau joi, saptamana viitoare, la Curtea de Apel Timisoara", a declarat Cosmin Bolosin.

Conform sursei citate, cei doi primari sunt acuzati de luare de mita, fals intelectual sub semnatura privata, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, toate in concurs si asimilate sub infractiunea de coruptie.

Seful APIA Caras- Severin, Romica Anculia, este acuzat de complicitate la infractiunea de luare de mita.

Procurorii DNA Timisoara au facut, joi, perchezitii la locuinta primarului din Otelu Rosu, Iancu Simion, presedinte interimar al PDL Caras-Severin, dupa demisia lui Sorin Frunzaverde, dar si la locuinta sefului APIA Caras-Severin, Romica Anculia, intr-un caz privind fraude intr-un proiect cu fonduri europene.

Perchezitiile au avut loc intr-un dosar instrumentat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Timisoara, ancheta fiind inceputa in urma cu mai multe luni.

"S-a facut o perchezitie domiciliara atat la domiciliul din Glimboca, cat si la un domiciliul pe care l-a avut (primarul orasului Otelu Rosu, Iancu Simion - n.r.) langa Glimboca si la Primaria din Otelu Rosu. Este vorba despre un dosar cu niste fonduri europene", a declarat, joi seara, avocatul Cosmin Bolosin.

Iancu Simion este primar al orasului Otelu Rosu din 2004, iar in perioada 1990 - 2003 a fost primar al comunei Glimboca, judetul Caras-Severin.

Acesta este membru al Partidului Democrat din 1993, a fost secretar general al organizatiei PDL Caras-Severin, iar dupa plecarea lui Sorin Frunzaverde la PNL a preluat interimar conducerea filialei judetene a partidului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sef APIA arestat, #seful APIA Caras Severin, #primar Otelul Rosu, #primar Socol , #arestare
Comentarii
Poza Neutron
Neutron
rank 5
Moara justitiei macina greu