Consilier juridic in Primaria Bucuresti, arestat pentru trafic de influenta

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 20:59
2664 citiri
Consilier juridic in Primaria Bucuresti, arestat pentru trafic de influenta

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis marti arestarea consilierului juridic din Primaria Capitalei Rares Constantin Neagu, pe o perioada de 29 de zile, pentru trafic de influenta in cazul retrocedarii unui imobil din Bucuresti.

De asemenea, CAB a decis mentinerea in arest a celuilalt inculpat din dosar, Gabi Paraschiv, referent la firma de constructii Apolodor SRL.

Curtea de Apel a judecat marti recursul formulat de procurorii DNA si de Gabi Paraschiv impotriva sentintei din 9 noiembrie a Tribunalului Bucuresti, care a decis arestarea lui Paraschiv si cercetarea in stare de libertate a lui Neagu.

Procurorii DNA au dispus pe 8 noiembrie retinerea pentru 24 de ore a lui Gabi Paraschiv, referent la SC Apolodor SRL, acuzat de trafic de influenta, si a lui Rares Constantin Neagu, consilier juridic in cadrul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, acuzat de complicitate la trafic de influenta, potrivit unui comunicat al DNA din 9 noiembrie.

Cei doi au fost prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva, insa Tribunalul Bucuresti a emis mandat doar pentru Gabi Paraschiv.

In Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale, procurorii arata ca, in intervalul octombrie - noiembrie 2010, Gabi Paraschiv a pretins unei persoane, care a devenit ulterior denuntatoare in dosar, sa ii vanda un imobil situat in Bucuresti la un pret subevaluat (diferenta "castigata" de Paraschiv fiind de 20.000 euro) si sa cedeze unei terte persoane drepturile succesorale si litigioase pe care denuntatoarea le avea asupra unui alt imobil din Bucuresti.

Potrivit procurorilor, Paraschiv a promis, in schimb, ca va interveni pe langa membrii Comisiei pentru analiza notificarilor formulate in temeiul Legii nr. 10/2001 din cadrul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti pentru a obtine, in favoarea denuntatoarei, emiterea, de catre primarul Capitalei, a Dispozitiei de retrocedare in natura a unui imobil situat intr-o zona centrala din Bucuresti.

In acest context, uzand de calitatea sa de consilier juridic in cadrul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, Rares Constantin Neagu a intermediat interventia lui Gabi Paraschiv pe langa persoanele cu atributii de decizie din cadrul Primariei Capitalei, urmand sa primeasca in schimb, de la acesta, 10.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#consilier primarie arestat, #consilier juridic arestat, #consilier frauda , #arestare