Cornel Penescu a fost retinut din nou de procurori

Luni, 10 Mai 2010, ora 13:41
2374 citiri
Cornel Penescu a fost retinut din nou de procurori
Foto: Arhiva

Finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, a fost retinut, luni, pentru 24 de ore de catre procurorii DNA Pitesti, fiind acuzat de infractiunea de dare de mita in cazul arbitrilor Ionica Serea si Marius Martis, arestati preventiv in urma cu o saptamana, pentru fapte de coruptie.

Procurorii din cadrul DNA Pitesti efectueaza cercetari penale fata de arbitrii Ionica Serea si Marius Martis pentru fapte de coruptie, iar din materialul de punere in miscare a actiunii penale a reiesit ca Serea a primit 21.000 de dolari de la Penescu, prin intermediul lui Martis si Facaleata.

Potrivit procurorilor DNA, Ionica Serea este cercetat pentru luare de mita, iar Marius Martis pentru complicitate la infractiunea de luare de mita, informeaza corespondentul NewsIn.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Pitesti efectueaza cercetari penale fata de inculpatii: Serea Ionica, fost arbitru de fotbal in cadrul Federatiei Romane de Fotbal (F.R.F), in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita si Martis Marius Marian, arbitru de fotbal in cadrul Federatiei Romane de Fotbal, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de luare de mita", se arata intr-un comunicat al DNA Pitesti.

Procurorii anticoruptie precizeaza cum a luat banii Serea, pentru a favoriza echipa Fotbal Club Arges Pitesti, la o partida cu Steaua Bucuresti, disputata la data de 20 martie 2009.

"La data de 18 martie 2009, inculpatul Serea Ionica, in calitate de arbitru de fotbal in cadrul Comisiei centrale a arbitrilor - organism al F.R.F., a primit suma de 21.000 USD de la invinuitul Penescu Gheorghe Cornel, prin intermediul inculpatului Martis Marius Marian si al invinuitului Facaleata Liviu Ilie. Aceasta suma de bani a fost data pentru ca inculpatul Serea Ionica, in calitate de arbitru delegat de Federatia Romana de Fotbal sa arbitreze partida dintre cluburile Fotbal Club Arges Pitesti si Fotbal Club Steaua Bucuresti, disputata la data de 20 martie 2009, sa faciliteze ca echipa Fotbal Club Arges Pitesti sa obtina un rezultat favorabil in meciul pe care urma sa-l dispute cu echipa Fotbal Club Steaua Bucuresti si de asemenea, pentru ca jucatori din cadrul echipei din Pitesti sa nu primeasca sanctiuni disciplinare ("cartonas galben" sau "cartonas rosu"), iar astfel de sanctiuni sa fie aplicate fotbalistilor din echipa adversa", se arata in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori.

DNA Pitesti mai precizeaza ca la instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I. - Directia Generala de Informatii si Protectie Interna si Inspectoratul de Politie al Judetului Arges.

Magistratii Tribunalului Arges au decis, pe data de 30 aprilie, emiterea de mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele arbitrilor Ionica Serea si Marius Martis, acuzati de procurorii DNA Pitesti de fapte de coruptie in dosarul privind mita din arbitraj declansat in urma cu un an.

"Inculpatilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 29 aprilie 2010, procurorii au dispus retinerea acestora pe o perioada de 24 de ora iar la data de 30 aprilie 2010, Tribunalul Arges a dispus arestarea preventiva a inculpatilor Serea Ionica si Martis Marius Marian pe o perioada de 29 de zile" se mai arata in comunicatul DNA.

Arestari in lumea fotbalului

In scandalul de coruptie din fotbal, care a fost declansat la Pitesti pe data de 13 aprilie 2009 au fost arestati preventiv, pentru diferite perioade, arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, vicepresedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Marcel Lica, fostul presedintele al CCA Gheorghe Constantin si patronul FC Arges Cornel Penescu. De asemenea, au fost arestati preventiv, alaturi de Penescu, directorul hipermarketului pitestean PIC (apartinand fratilor Penescu, n.r.), Liviu Facaleata, si fostul director al OPC Arges Cristian Libertatu.

Procurorii DNA Pitesti i-au trimis in judecata, in data de 25 iunie, pe Cornel Penescu, Gheorghe Constantin si Florin Prunea, directorul pentru relatii internationale al Federatiei Romane de Fotbal, alaturi de alti 11 inculpati, printre care cinci arbitri, in dosarul coruptiei din fotbal, declansat la jumatatea lunii aprilie 2009.

In sarcina lui Cornel Gheorghe Penescu, aflat in stare de arest preventiv, actionar majoritar la S.C. PIC S.A. Pitesti, iar prin intermediul acestei societati actionar majoritar la societatea Fotbal Club Arges Pitesti, s-au retinut trei infractiuni de dare de mita, dintre care doua in forma continuata, infractiunea de cumparare de influenta in forma continuata si infractiunea de initiere si constituire de grup infractional organizat.

Directorul general in cadrul S.C. PIC S.A. Pitesti Liviu Ilie Facaleata este acuzat de doua infractiuni de complicitate la dare de mita in forma continuata, infractiunea de initiere si constituire de grup infractional organizat, precum si infractiunea de detinere, fara autorizatie, de substante clasificate in categoria precursorilor de droguri.

In sarcina fostui presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federatiei Romane de Fotbal Gheorghe Constantin s-au retinut doua infractiuni de luare de mita si infractiunea de initiere si constituire de grup infractional organizat.

Dupa noua luni de arest, finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, fostul sef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin si fostul director al PIC Pitesti, Liviu Facaleata, trimisi in judecata pentru fapte de coruptie au fost pusi in libertate, fiind eliberati din Penitenciarul Margineni pe 30 ianuarie 2010.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cornel Penescu retinut, #Penescu arestare , #arestare
Comentarii
Poza Deniutz
Deniutz
rank 4
Punctul si virgula Legii ...Si atat !