Coruptie la CJ Hunedoara: Presedintele si vicepresedintele, in arest la domiciliu

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 08:26
2069 citiri
Coruptie la CJ Hunedoara: Presedintele si vicepresedintele, in arest la domiciliu
Foto: Glasul Hunedoarei

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, Mircea Molot, si vicepresedintele institutiei, Tiberiu Balint, ambii cercetati de procurorii DNA intr-un dosar de presupuse fapte de coruptie, vor fi anchetati in arest la domiciliu pentru 30 de zile, potrivit unei decizii luate marti de instanta Curtii de Apel Alba Iulia.

Alaturi de Molot si Balint, vor fi anchetati in stare de arest la domiciliu pentru 30 de zile si ceilalti trei inculpati din dosar: ginerele presedintelui CJ Hunedoara, Robertto Patrick Venter, viceprimarul comunei hunedorene Vorta, Emanoil Milica Pup, si administratorul firmei Viva Construct, Vasile Axinte.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis astfel marti contestatia procurorilor DNA si a casat hotararea Tribunalului Alba prin care cei cinci inculpati erau pusi sub masura controlului judiciar.

"Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestatia formulata de DNA - Serviciul Teritorial Alba Iulia (impotriva incheierii penale din 04.12.2014 dispusa de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Alba in dosarul penal nr. 5319/107/2014), a desfiintat incheierea penala atacata si pe cale de consecinta a dispus luarea fata de cei cinci inculpati (Molot Ioan Mircea, Balint Tiberiu Ioan, Venter Robertto Patrick, Pup Emanoil Milica si Axinte Vasile) a masurii preventive a arestului la domiciliu pe o durata de 30 de zile incepand cu data punerii in executare a acestei masuri", a declarat purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate contestatiile formulate de inculpati impotriva aceleiasi incheieri penale. Hotararea Curtii de Apel Alba Iulia este definitiva.

Ce presupune arestul la domicilui

Pe durata arestului la domiciliu, inculpatii nu au voie sa paraseasca imobilul de domiciliu fara permisiunea organului judiciar care a dispus masura si trebuie sa se prezinte in fata organului de urmarire penala, a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de cate ori sunt chemati.

De asemenea, inculpatii nu au voie sa comunice cu alti participanti la comiterea infractiunilor, cu martorii, expertii si cu membrii familiilor acestora.

In caz de incalcare cu rea-credinta a masurii sau a obligatiilor care le revin, masura arestului la domiciliu poate fi inlocuita cu masura arestarii preventive.

Trafic de influenta, spalare de bani si luare de mita

Presedintele CJ Hunedoara, Mircea Molot, este acuzat de procurorii DNA de trafic de influenta, luare de mita, spalare de bani, in forma instigarii, conflict de interese si detinerea fara drept a unui document ce contine informatii secret de stat.

Perchezitii la CJ Hunedoara. Seful institutiei, vizat intr-un dosar de coruptie

Anchetatorii sustin ca, incepand cu 2010, Mircea Molot a creat si pus in functiune un circuit financiar prin care fondurile publice, legal aprobate pe proiecte, au ajuns in conturile unor societati controlate de ginerele sau, Robertto Patrick Venter, si de alte persoane interpuse, devenite formal reprezentanti ai acestor societati.

Vicepresedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, este acuzat de savarsirea infractiunilor concurente de luare de mita, in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata si spalare de bani, in forma instigarii.

Presedintele si vicepresedintele CJ Hunedoara scapa de arest - cercetati sub control judiciar

Balint a anuntat luni ca si-a depus demisia din functiile de vicepresedinte al CJ Hunedoara si din cea de consilier judetean ales. El va parasi aceste functii incepand cu data de 11 decembrie.

Ginerele lui Mircea Molot, Robertto Patrick Venter, administrator al SC Vivanty Industries SRL Soimus, este acuzat de savarsirea infractiunilor concurente de complicitate la luare de mita, in forma continuata, complicitate la luare de mita, in forma continuata, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Presedintele CJ Hunedoara, retinut de DNA: Avea in biroul sau un document cu secrete de stat

Viceprimarul comunei Vorta, Emanoil Milica Pup, administrator al SC Trans Construct Import Export SRL, este acuzat cu privire la savarsirea infractiunilor concurente de dare de mita, in forma continuata, dare de mita, in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata si spalare de bani, in forma complicitatii.

Administratorul SC Viva Construct SRL si SC Euro Cons Expert SRL, Vasile Axinte, este acuzat de savarsirea infractiunilor concurente de cumparare de influenta in forma continuata, dare de mita in forma continuata, dare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma si complicitate la spalare de bani.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Molot Hunedoara arest domiciliu, #Molot coruptie DNA, #presedinte Consiliu Judetean Hunedoara arest , #arestare