Crima in Dambovita: Doi tineri, arestati dupa ce si-au omorat partenerul de afaceri

Vineri, 18 Martie 2011, ora 18:15
3184 citiri
Crima in Dambovita: Doi tineri, arestati dupa ce si-au omorat partenerul de afaceri
Foto: Adevarul

Doi tineri de 25 si respectiv 28 de ani, din Bucuresti, au fost arestati preventiv, joi, in Dambovita, sub acuzatia de omor deosebit de grav, pentru ca ar fi calcat cu masina si incendiat un alt barbat, de 59 de ani, cu care faceau afaceri ilegale.

Potrivit Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita, concubina victimei, din localitatea Sotanga, a sesizat disparitia barbatului cu care are doi copii. In urma verificarilor, s-a stabilit ca victima si partenerii sai cumparau firme cu cazier curat, apoi achizitionau bunuri de la alte firme, folosindu-se de cecuri fara acoperire.

Victima si-a anuntat partenerii ca vrea sa se retraga si sa spuna totul oamenilor legii, pentru ca primea telefoane de amenintare de la cei pe care ii inselase.

"Inculpatul Sava Dorin a relatat ca, impreuna cu Racheleanu Stefanita Bogdan si victima Diaconescu Adrian, au infiintat societatea SC Macrosoft SRL pe numele celui din urma, cu scopul de a obtine venituri din contracte pe care le incheiau fara a le respecta.

Din declaratiile aceluiasi inculpat, rezulta ca Diaconescu Adrian, in luna august 2010, le-a adus la cunostinta celor doi ca este cautat de anumite persoane, ca urmare a tepelor date si ca se teme pentru viata lui, urmand a sesiza organele de politie", a declarat Mihai Tudose, prim-procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita.

Cei doi parteneri au hotarat sa scape de Adrian Diaconescu, prin urmare l-au ucis si apoi i-au dat foc.

"Ceilalti doi au stabilit, de comun acord, ca pentru a scapa de amenintarile cu sesizarea organelor judiciare, este mai bine sa-i suprime viata lui Diaconescu Adrian. La 16 august 2010, sub pretextul ca il vor conduce pe Diaconescu sa-si vada copiii, l-au luat cu un autoturism si au plecat din Bucuresti, pe A1, cu directia Pitesti. Au iesit de pe autostrada pe un drum laturalnic si de aici pe camp.

La un moment dat, Sava Dorin l-a strans cu latul de gat, iar celalalt l-a lovit cu carligul de remorcare in cap, urmand apoi alte lovituri si aruncarea victimei din masina", a mai precizat sursa citata

Pentru a se asigura ca barbatul a murit, au trecut cu masina peste el si l-au abandonat in padure. S-au intors, insa, dupa cateva ore, au bagat victima in masina si au transportat-o in zona padurii Comana, din localitatea Prundu-Giurgiu, unde au incendiat-o. Unul dintre tineri a recunoscut faptele, dar cel de-al doilea sustine ca este nevinovat.

Daca vor fi gasiti vinovati, cei doi risca intre 15 si 25 de ani de inchisoare sau chiar detentia pe viata pentru crima savarsita.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#tineri arestati omor, #partener afaceri ucis , #arestare