Crima in in Sectorul 6 din Bucuresti: Suspectul, arestat preventiv

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 10:30
2548 citiri
Crima in in Sectorul 6 din Bucuresti: Suspectul, arestat preventiv

Tribunalul Bucuresti a decis, marti, arestarea preventiva pentru 29 de zile a barbatului suspectat ca a injunghiat mortal un tanar, pe un teren viran din zona Bulevardului Timisoara, in Sectorul 6 al Capitalei.

Alexandru Geany Rizea, in varsta de 37 de ani, a fost retinut duminica seara, dupa ce a fost audiat de politistii bucuresteni de la Serviciul Omoruri si de un procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Procurorii au cerut, luni, magistratilor Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a lui Alexandru Rizea, acuzat de omor calificat.

Instanta a admis propunerea procurorilor si a dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Alexandru Rizea. Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Alexandru Rizea este acuzat ca, in 1 decembrie, l-a injunghiat mortal pe Costel Lautaru, de 29 de ani, pe un teren viran din zona Bulevardului Timisoara.

Tanar de 29 de ani injunghiat mortal, pe o strada din Bucuresti

Anchetatorii au stabilit, dupa realizarea reconstituirii, luni, si audierea martorului-cheie din acest caz, ca Rizea l-a injunghiat pe Costel Lautaru dupa ce a acesta ar fi cerut servicii sexuale unei tinere, in schimbul unui plic cu etnobotanice.

Alexandru Rizea, cunoscut cu antecedente penale, pentru furt, le-a aratat politistilor Serviciului Omoruri locul unde s-a produs incidentul si cum s-a luptat cu Costel Lautaru inainte sa-l injunghie pe acesta in zona inimii.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, in spatele acestui omor sta un scandal izbucnit intr-un cerc de cunoscuti, toti consumatori de stupefiante.

Alexandru Rizea a marturisit anchetatorilor ca, dupa ce fratele sau, Marian, a fost arestat la jumatatea lunii noiembrie pentru ca a incercat sa sparga o locuinta, iubita acestuia, Adriana Gheorghe, de 23 de ani, originara din comuna 1 Decembrie, a ramas sa locuiasca in apartamentul sau.

Crima, de la sex si droguri

Ramasa singura, fata a continuat sa se drogheze alaturi de grupul de prieteni ai iubitului ei, despre care politistii sustin ca facea parte dintr-o banda de hoti cunoscuta sub numele de "Autogara".

In acest context, in 1 decembrie, tanara a plecat sa cumpere etnobotanice de la un "magazin de vise" din cartier, impreuna cu Costel Lautaru. Dupa ce au cumparat substantele, cei doi ar fi plecat pe un teren viran din apropiere.

Acolo, Lautaru i-ar fi spus Adrianei Gheorghe ca nu-i da droguri decat daca accepta sa intretina relatii sexuale cu el. La inceput, tanara l-a refuzat, insa, ulterior, ar fi acceptat, insa numai dupa ce si-ar fi primit doza. Dupa ce s-a drogat, Adriana ar fi refuzat, in continuare, sa-si ofere serviciile sexuale, iar Lautaru, simtindu-se inselat, ar fi devenit agresiv.

Atunci, Adriana l-a chemat in ajutor pe fratele iubitului ei, care in jurul orei 20:00 a ajuns la fata locului, unde s-ar fi luat la bataie cu tanarul drogat, pe care, in timpul conflictului, l-ar fi injunghiat in inima cu un cutit.

"L-am auzit cum a zis: 'Jeane, m-ai taiat!' Atunci, m-am speriat si am fugit acasa", a povestit Alexandru Rizea, in timp ce le arata anchetatorilor unde a avut loc incaierarea.

Injunghiat in zona inimii, Lautaru a fost ridicat de un echipaj SMURD, insa, in drum spre Spitalul Universitar, a intrat in stop cardio-respirator, astfel ca medicii au inceput sa ii faca manevre de resuscitare. El fost adus la Unitatea de Primiri Urgente a unitatii sanitare, insa nu a putut fi salvat.

Audiata de politisti, Adriana Gheorghe a incercat, la inceput, sa minta si sa-i puna pe anchetatori pe o pista falsa. Cu toate acestea, autoritatile l-au identificat repede pe suspectul principal, care, in momentul in care a fost incatusat se afla in scara blocului in care locuieste.

Tot atunci autoritatile au gasit ascuns, in lampa ascensorului din bloc, cutitul folosit la omor.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#suspect crima arestat, #crima sector 6 Bucuresti, #etnobotanice tanar injunghiat , #arestare