Cristian Cioaca ramane in arest. Urmatorul termen, pe 30 aprilie

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 20:19
1576 citiri
Cristian Cioaca ramane in arest. Urmatorul termen, pe 30 aprilie
Foto: Arhiva

Fostul politist Cristian Cioaca, judecat pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, va ramane in arest, dupa ce Tribunalul Arges a respins solicitarea avocatilor sai de a fi cercetat in libertate.

Potrivit aparatorilor fostului politist, decizia luata marti de magistratii Tribunalului Arges va fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Pitesti.

Magistratii au luat in discutie, la termenul de marti, cand a avut loc si termenul pe fond al procesului in care Cioaca este judecat pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodiei Ghinescu, prelungirea arestarii preventive a fostului politist.

Procurorul de sedinta, avocata familiei Ghinescu si avocatul care il reprezinta in calitate de curator pe minorul Patrick Cioaca au cerut mentinerea masurii arestarii preventive, in timp ce avocatii politistului au solicitat revocarea arestarii si inlocuirea ei cu o masura preventiva.

Cristian Cioaca a cerut, la randul sau, motivarea temeinica a unei eventuale decizii de prelungire a arestarii preventive.

Urmatorul termen pe fond al procesului a fost stabilit pentru 30 aprilie.

Cioaca s-a pupat cu avocata sa, mama Elodiei l-a numit criminal

Marti, la Tribunalul Arges a avut loc un nou termen al procesului in care fostul politist Cristian Cioaca este judecat pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

La inceputul sedintei de judecata, politistul s-a pupat cu avocata sa, Maria Vasii, iar la un moment dat, in timpul procesului, intre mama Elodiei Ghinescu si Cristian Cioaca au existat cateva schimburi de replici dure, femeia numindu-l criminal.

Intrebat de procurorul de caz daca recunoaste ce scrie in rechizitoriu, respectiv ca a ucis-o pe Elodia Ghinescu, fostul politist Cristian Cioaca a raspuns: "Eu nu am savarsit fapta asta". De asemenea, intrebat ce fapta a comis, Cioaca a raspuns: "Pe aceea de a ma fi casatorit cu Elodia".

Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioaca, a solicitat retrimiterea cauzei catre procurori, pentru refacerea rechizitoriului, dar si recuzarea judecatorului, spunand ca dosarul reprezinta "o mare eroare judiciara".

Potrivit avocatei, judecatorul s-ar fi antepronuntat prin modul in care a validat rechizitoriul intocmit de procurori, considerandu-l corespunzator, in timp ce avocatii considera ca acesta are lacune. Magistratii au respins ambele solicitari.

La randul ei, avocata Elodiei Ghinescu s-a declarat deranjata de "regimul mai favorabil" de care are parte Cristian Cioaca la proces, fiindu-i permis sa se pupe cu avocata lui, in sala de judecata.

In 30 ianuarie, Cristian Cioaca a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului instantei supreme pentru omor calificat si profanare de morminte, dupa mai bine de cinci ani de la disparitia sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

In prezent, fiul Elodiei Ghinescu si al lui Cristian Cioaca se afla in plasament la familia surorii tatalui, conform unei decizii a Comisiei pentru Protectia Copilului din cadrul Consiliului Judetean Arges. Comisia a hotarat ca Patrick Cioaca, in varsta de opt ani, sa locuiasca in familia surorii paterne, careia i-a fost incredintat provizoriu dupa arestarea politistului. La baza acestei decizii au stat mai multe criterii, printre care optiunea copilului, faptul ca acesta a crescut in ultimii cinci ani alaturi de rudele pe linie paterna, continuitatea scolara si posibilitatile materiale ale familiei la care a fost dat in plasament.

Avocatul Mihai Ghimis, care il reprezinta in calitate de curator pe fiul lui Cristian Cioaca, Patrick, a solicitat ca tatal sau sa plateasca lunar 3.000 de lei pentru intretinerea copilului si a cerut daune morale de cinci milioane de euro pentru minor.

Avocatul din oficiu, membru al Baroului Arges, a fost desemnat prin tragere la sorti de instanta, dupa ce propunerile de curator special formulate de avocatii care reprezinta interesele lui Cristian Cioaca si ale familiei Ghinescu au fost respinse.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Cristian Cioaca arest, #Cristian Cioaca judecat , #arestare