Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum a fost prins cu droguri fiul sefului de la AVAS? - vezi filmul flagrantului

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 23:01
2852 citiri
Cum a fost prins cu droguri fiul sefului de la AVAS? - vezi filmul flagrantului
Foto: Arhiva

Andrei-Aurel Popa, in varsta de 28 de ani, fiul presedintelui AVAS, Aurelian Popa, a fost prins in flagrant de procurorii DIICOT cand facea o tranzactie cu canabis, intr-un autoturism Audi S5, in zona Pietei Chibrit.

Seful AVAS se delimiteaza de faptele ilegale ale fiului

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucuresti au reusit sa faca lumina in acest caz dupa ce au ajuns la persoana de la care, ocazional, Popa junior isi procura cantitati reduse de canabis pentru consumul sau propriu, informeaza Adevarul.

Totul a pornit de la o convorbirea telefonica dintre Andrei-Aurel Pop si Elias Popescu, de pe 1 august 2011, in timpul careia fiul sefului de la AVAS i-a cerut interlocutorului sau sa se intalneasca in vederea realizarii unei tranzactii cu droguri de risc, stabilind ca punct de intalnire zona Piata "Chibrit" din municipiul Bucuresti.

Intalnirea a avut loc in aceeasi zi, in jurul orei 16.00, cand Elias Popescu i-a predat lui Andrei-Aurel Popa un recipient din sticla ce continea 195,2 de grame de canabis, pentru care ulterior urma sa-i plateasca suma de 8.000 de lei.

Cantitate de cannabis ar fi fost procurata de catre Elias Popescu de la un individ cu apelativul "Gigi", fara a fi obtinute alte date care sa poata conduce la identificarea sa. "Cantitatea de droguri de risc primita de catre fiul sefului AVAS era destinata atat consumului sau propriu, dar si traficului, in modalitatea vanzarii sau oferirii, aceste aspecte fiind dovedite prin cantitatea substantiala de cannabis, dar si prin declaratiile martorilor audiati in cauza", sustin procurorii DIICOT, in rechizitoriul prin care i-au trimis in judecata pe cei doi tineri.

Procurorii DIICOT au instalat un dispozitiv de supraveghere in zona in care se presupunea ca urma sa aiba loc tranzactia, ocazie cu care s-a constatat, ca in jurul orelor 15.50, in apropierea statiei de taximetre din Piata "Chibrit", a oprit un autoturism marca Peugeot, in care se afla un tanar in varsta de aproximativ 25-30 de ani (identificat ulterior ca fiind Elias Popescu), iar la scurt timp, in jurul orelor 16.10, in acelasi punct, a oprit un alt autovehicul, marca Audi S5.

Din autoturism a coborat o persoana de sex masculin, cu varsta apropiata de cea a primului (ce a fost identificata apoi ca fiind Andrei-Aurel Popa), si s-a deplasat la autoturismul marca Peugeot. Popa junior a deschis portiera din dreapta - spate, a autoturismului marca Peugeot, iar de pe bancheta din spate a luat o geanta de voiaj de culoare neagra, pe care a asezat-o pe scaunul din dreapta - fata al autoturismului marca Audi S5.

Dupa realizarea tranzactiei, Elias Popescu a plecat cu autoturismul Peugeot, in directia localitatii Chitila, iar Andrei-Aurel Popa a pornit autovehiculul sau, pe care l-a condus pe B-dul Ion Mihalache, in directia zonei de centru a capitalei.

Datorita faptului ca existau suspiciuni cu privire la realizarea unei tranzactii ilicite pe linia traficului de droguri, procurorii DIICOT si politistii Brigazii de Politie Rutiera Bucuresti au procedat la oprirea in trafic a autoturismului marca Audi S5.

Pe scaunul din dreapta - fata a fost identificata o geanta de voiaj de culoare neagra, in care era introdus un recipient din sticla transparenta, cu capac, ce continea fragmente vegetale de culoare verde - oliv, despre care tanarul a declarat ca ar fi canabis pentru consumul sau propriu.

Fiul sefului AVAS, retinut pentru trafic de droguri

Amintim ca Andrei-Aurel Popa a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pentru pentru savarsirea infractiunilor de "trafic de droguri de risc" si "detinere fara drept de droguri de risc pentru consum propriu", iar Elias Popescu pentru acuzatia de "trafic de droguri de risc".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#fiu sef AVAS, #AVAS droguri, #Andrei Aurel Popa droguri DIICOT, #Andrei Aurel Popa arestat , #arestare