Cum incerca presedintele CJ Buzau sa scape de interceptari

Luni, 08 Decembrie 2014, ora 07:53
4740 citiri
Cum incerca presedintele CJ Buzau sa scape de interceptari
Foto: Atac de Buzau

Presedintele CJ Buzau, Marian Cristinel Bigiu, arestat preventiv pentru 30 de zile, dupa ce a fost acuzat luare de mita, avea aparatura de bruiaj instalata in instituta pe care o conducea. Astfel, Bigiu intentiona sa nu poata fi interceptat.

Aparatele au fost descoperite de autoritati in momentul perchezitiilor, informeaza B1 Tv.

Finul lui Bigiu, Florin Colgiu, arestat si el preventiv pentru complicitate la luare de mita, a recunoscut ca anul trecut i-ar fi dus presedintelui CJ Buzau o sacosa plina de bani.

Cei doi au fost arestati preventiv duminica, iar decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Presedintele CJ Buzau este acuzat ca ar fi cerut si primit bani pentru a atribui contracte pe bani publici unor firme. Florin Colgiu se pare ca ar fi primit o parte din bani pentru seful CJ Buzau.

In loc de Mos Nicolae au venit mascatii: Seful CJ Buzau si finul sau, arestati preventiv

Cristinel Bigiu a fost ridicat, sambata, de catre procurorii DNA dupa ce a fost prins in flagrant luand mita in parcarea din fata blocului in care locuieste.

DNA sustine ca in perioada decembrie 2013 - decembrie 2014 acesta i-a solicitat unuia dintre directorii din cadrul institutiei sa faca demersuri pentru declansarea procedurilor de achizitie directa (prin modificarea proiectului initial in cuantum de 400.000 de lei, legat de intocmirea Strategiei de dezvoltare durabila a judetului Buzau pentru perioada 2014 - 2020 si impartirea acestuia in trei componente, astfel incat sa fie evitata procedura de licitatie publica), sa identifice firme dispuse sa semneze, in mod formal, aceste proiecte si sa intocmeasca efectiv proiectele.

Procurorii mai spun ca dupa intocmirea acestor proiecte si dupa aprobarea platilor de catre Cristinel Bigiu, directorul respectiv din CJ urma sa ii dea mita presedintelui Consiliului Judetean jumatate din suma platita din bani publici, respectiv 200.000 de lei. Directorul ar fi urmat sa recupereze banii de la firmele care figurau, in mod fals, ca executanti ai celor trei proiecte.

Cum lua spaga seful CJ Buzau: Nu i-am numarat, mi-a zis ca sunt 50.000 (stenograme)

De asemenea, se pare ca pe 20 decembrie 2013, directorul respectiv din Consiliul Judetean Buzau i-a remis lui Bigiu, prin intermediul lui Colgiu, aproximativ 70.000 de lei, sub forma de mita, reprezentand jumatate din contravaloarea unei facturi de 130.000 de lei, suma ce fusese virata unei firme identificate de director, careia i se atribuise anterior, in mod direct, contractul pentru prima componenta a Strategiei de dezvoltare durabila, si anume principalele directii de dezvoltare si analiza S.W.O.T.

Directorul, la randul sau, primise suma respectiva de la reprezentantul legal al firmei.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Cristinel Bigiu aparate bruiaj, #Cristinel Bigiu arestat preventiv, #Cristinel Bigiu luare mita , #arestare