Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Deputatul care a cerut mita tone de pui, scapat de colegi - cererea de arestare a fost respinsa

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 14:10
5520 citiri
Deputatul care a cerut mita tone de pui, scapat de colegi - cererea de arestare a fost respinsa

Deputatii din Comisia juridica au respins, luni, cererea de arestare a deputatului Florin Popescu.

Comisia Juridica a dezbatut, luni, scrisoarea ministrului Justitiei privind cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Florin Popescu, iar deputatuii juristi au votat impotriva.

Decizia finala va fi luata de plenul Camerei Deputatilor, care se va reuni saptamana viitoare. Deputatii trebuie sa se pronunte pana cel tarziu pe 7 mai, potrivit secretarului Camerei, Niculae Mircovici

Un numar de 15 alesi au vota impotriva arestarii demnitarului, in timp ce sapte deputati au votat pentru.

Popescu se jura ca n-a pus gura pe pui

Dupa ce a aflat decizia luata de deputatii juristi, Florin Popescu a spus ca nu a mancat "nicio aripa de pui" din tonele de carne pe care le-ar fi cerut mita.

"Va dau cuvantul meu ca nu am mancat nicio aripa de pui in viata mea din acele tone", a declarat deputatul la iesirea din sedinta.

Florin Popescu este acuzat ca a cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, in valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetatenilor in campania electorala din iunie 2012.

Fostul lider PDL Dambovita, acuzat ca a cerut mita pui fripti: Ma retrag de pe lista PMP

Vinerea trecuta, Popescu a anuntat ca isi suspenda activitatea in PMP pana la clarificarea situatiei sale si ca s-a retras si de pe lista de candidati ai acestei formatiuni la euroalegeri, precizand ca se pune la dispozitia justitiei si ca nu este necesara cererea de arestare preventiva.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, a fost chemat miercurea trecuta la DNA, pentru a i se prezenta acuzatiile in dosarul de mita electorala din anul 2012.

Cerere de arestare pentru un deputat PMP: A cerut 70 de tone de pui pentru mita electorala

Ulterior, procurorul sef al DNA a cerut procurorului general al Romaniei sesizarea ministrului Justitiei, pentru a solicita presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive.

"Nu am nimic de ascuns, sunt la dispozitia justitiei. Nu sunt saci, nu sunt droguri, sunt lucruri care s-au stabilit dupa ani de zile", a fost declaratia lui Florin Popescu la iesirea din sediul DNA, referindu-se la bunurile pe care e acuzat ca le-ar fi cerut unor oameni de afaceri pentru a le da ca mita electorala alegatorilor.

Potrivit DNA, Florin Popescu si-a folosit influenta pentru a face rost de importante cantitati de pui pentru a le distribui oamenilor in schimbul voturilor pentru PDL.

"In anul 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita al unui partid politic, i-a cerut administratorului unor societati comerciale (denuntator in cauza) cantitatea de 60 sau 70 tone pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui cetatenilor in scop electoral, in contextul campaniei electorale din luna iunie 2012.

Pentru a impiedica descoperirea faptei de coruptie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele in pungi neinscriptionate, dintr-un spatiu de depozitare inchiriat si folosit de o societate comerciala care nu ii apartinea omului de afaceri", se arata intr-un comunicat al PNA remis Ziare.com.

La intrarea la DNA, Florin Popescu, raspanzand inrebarilor jurnalistilor, a negat ca ar fi luat bani.

Florin Popescu a condus judetul Dambovita ca presedinte al Consiliului Judetean intre anii 2008-2012, perioada in care a fost si seful filialei PDL Dambovita. La inceputul lui 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL si s-a inscris in PMP. El este vazut drept unul din oamenii Elenei Udrea.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Florin Popescu mita pui, #deputat spaga pui, #baronul puilor , #arestare