Ziare.com

Dinel Nutu (Staicu) ramane in arest, a decis Tribunalul Bucuresti

Luni, 14 Mai 2012, ora 17:08

   

Dinel Nutu (Staicu) ramane in arest, a decis Tribunalul Bucuresti
Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, luni, recursul formulat de procurori impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 2, care a decis in 10 mai eliberarea pe cautiune a lui Dinel Nutu (fost Staicu). Tribunalul Bucuresti a decis, de asemenea, ca suma depusa de Dinel Nutu drept garantie sa-i fie restituita.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 2 au admis, pe 10 mai, cererea lui Dinel Nutu (Staicu) si au decis punerea sa in libertate pe cautiune, in dosarul in care este judecat pentru prejudicierea Transgaz Medias. Dinel Staicu a depus o garantie de 50.000 de euro la Trezoreria statului drept cautiune, dar procurorii au declarat recurs fata de decizia Judecatoriei Sectorului 2.

Dinel Nutu, este judecat de magistratii Judecatoriei Sectorului 2, alaturi de alte persoane, pentru prejudicierea Transgaz Medias. In acest dosar, instanta a emis pe 13 aprilie 2011 un mandat de arestare pentru 30 de zile, in lipsa.

Dinel Nutu, condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare intr-un alt dosar, a fost adus in tara pe 28 aprilie, dupa ce a fost prins in Ungaria si a fost predat de politistii ungari omologilor romani in Vama Bors, din judetul Bihor.

O instanta din Ungaria a decis, pe 21 aprilie, ca Dinel Nutu ramane in arest 11 zile, la Budapesta. Dinel Nutu a declarat la iesirea din sala de judecata ca nu se face vinovat de falimentarea Bancii Internationale a Religiilor si ca intentiona sa se intoarca in Romania pentru a-si ispasi pedeapsa.

Judecatoria Sectorului 4 a emis, la 6 aprilie, un mandat european de arestare pe numele lui Dinel Nutu, noul nume al omului de afaceri Dinel Staicu, dupa ce acesta a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare, insa a fugit din tara inainte de pronuntarea acestei decizii.

Dinel Staicu si-a schimbat cartea de identitate de doua ori in ultimele doua luni, in februarie si in aprilie, iar ultima data si numele, astfel ca acum il cheama Nutu Dinel. Pe 1 aprilie, potrivit surselor, Dinel Staicu s-a prezentat la unul dintre ghiseele Biroului de Evidenta a Populatiei si a solicitat o noua carte de identitate, de aceasta data pe numele de Nutu Dinel. Patru zile mai tarziu, omul de afaceri a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare in dosarul falimentarii BIR, iar o zi mai tarziu a fost dat in urmarire nationala, numai ca pe vechiul nume.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au pronuntat la 4 aprilie decizia definitiva in dosarul privind falimentarea Bancii Internationale a Religiilor si a hotarat ca omul de afaceri Dinel Staicu va executa sapte ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu.

Sursa: rNews

Articol citit de 1236 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor