Dinel Staicu a fost arestat preventiv - decizia nu este definitiva (Video)

Miercuri, 14 August 2013, ora 12:36
1320 citiri
Dinel Staicu a fost arestat preventiv - decizia nu este definitiva (Video)

Omul de afaceri Dinel Staicu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, miercuri, pentru infractiuni de coruptie.

Decizia a fost pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti si nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs, transmite Digi 24.

El este acuzat ca ar fi dat mita peste un milion de euro unei judecatoare, astfel incat sa scape de inchisoare.

Dinel Staicu a fost retinut, marti seara, pentru dare de mita, in dosarul in care judecatoarea Veronica Cirstoiu a fost arestata preventiv.

Marti, omul de afaceri a venit la DNA pentru a da declaratii in dosarul in care judecatoarea este acuzata ca ar fi luat mita ca sa intervina in anularea condamnarii la sapte ani de inchisoare cu executare, primita de Staicu in dosarul BIR.

Inca dinainte de a intra la audieri, Dinel Staicu a spus ca se asteapta sa fie arestat, recunoscand si ca fratele sau a dat bani pentru ca el sa scape de condamnare.

Dinel Staicu, retinut pentru dare de mita

Inainte de intrarea la audieri, Dinel Staicu le-a spus jurnalistilor ca este vorba despre o "mega escrocherie" la care au participat doi dintre cei 20 de avocati pe care i-a angajat ca sa il scape de inchisoare.

Staicu a sustinut ca cele doua avocate ar fi crescut treptat, de la termen la termen, sumele cerute pentru a-i influenta pe judecatori, "incepand de la 100.000 pana la 1.500.000". Cele doua avocate au acum dosare pentru inselaciune.

"Fratele a vrut sa faca o fapta foarte buna. Pacatul meu este ca i-am spus sa aiba incredere in ele ca sunt fete istete, destepte", a declarat Staicu, adaugand ca banii proveneau de la firmele sale, de care fratele lui s-a ocupat cata vreme afaceristul a fost arestat in Ungaria.

Veronica Cirstoiu este acuzata de cerere si luare de mita, sumele vehiculate ridicandu-se la 1.500.000 de euro, apare si numele judecatoarei Sofica Dumitrascu, cea care l-a eliberat in 2006 pe Omar Hayssam.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Dinel Staicu arestat preventiv, #Dinel Staicu arest 29 zile, #Dinel Staicu arestat mita , #arestare