Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Directorul Directiei Silvice Arges, arestat preventiv pentru luare de mita

Sambata, 25 Februarie 2012, ora 10:06
1979 citiri
Directorul Directiei Silvice Arges, arestat preventiv pentru luare de mita
Foto: Arhiva

Directorul Directiei Silvice Arges, Ion Dobrinoiu, care este membru PDL, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, sub acuzatia de luare de mita, fiind suspectat ca ar fi primit 12.000 de lei de la seful unui ocol silvic din judet.

Directorul Directiei Silvice Arges a fost arestat preventiv pentru 29 de zile de catre magistratii Tribunalului Arges, sub acuzatia de luare de mita, insa decizia nu este definitiva, ea fiind deja atacata cu recurs de catre avocatul inculpatului.

Potrivit reprezentantilor Tribunalului Arges, judecatorii si-au insusit propunerea procurorilor Serviciului Teritorial Pitesti al DNA, de arestare preventiva, iar Ion Dobrinoiu a fost dus in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Arges, recursul urmand sa fie judecat la Curtea de Apel Pitesti, saptamana viitoare.

Presedintele PDL Arges, senatorul Mircea Andrei, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, referindu-se la retinerea lui Dobrinoiu, ca "justitia trebuie sa isi faca treaba cu fiecare".

"E treaba justitiei sa-si faca treaba. Noi nu vom picheta pe nimeni si nu vom fi foarte suparati. E colegul nostru, regret ce am auzit despre domnia sa", a declarat senatorul Mircea Andrei.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza declaratiile avocatului lui Ion Dobrinoiu, potrivit carora acesta ar fi luat banii pentru campania electorala a PDL, Mircea Andrei a raspuns ca "omul se apara cum poate".

Seful Directiei Silvice Arges a fost retinut, vineri, pentru 24 de ore, de catre procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA, sub acuzatia de luare de mita, acesta fiind suspectat ca ar fi primit 12.000 de lei de la seful unui ocol silvic din judet.

Directorul Directiei Silvice Arges, urmarit penal pentru luare de mita

Ion Dobrinoiu a fost ridicat de catre anchetatori in urma unui denunt formulat de catre Florin Paun, seful Ocolului silvic privat Dragoslavele, din judetul Arges, care este si administrator al SC Explorer Marcos Wood SRL Stoienesti, dupa ce a depus suma care i s-a cerut in locul indicat de catre superiorul sau.

Ulterior, procurorii au facut perchezitii la sediul Directiei Silvice Arges, in biroul directorului Ion Dobrinoiu si la domiciliul acestuia, iar dupa audieri l-au retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore sub acuzatia de luare de mita.

Radu Nistor, avocatul lui Ion Dobrinoiu, a declarat ca suma de 12.000 de lei data de catre Florin Paun era destinata campaniei electorale a PDL, iar pentru acesti bani ar fi urmat sa fie eliberata o chitanta.

"Banii erau pentru o fundatie care actioneaza pe langa PDL si erau dati pentru a fi folositi in campanie electorala. Pentru acesti bani urma sa se dea o chitanta, dar persoana care trebuia sa elibereze chitanta nu a fost in acea zi acolo. Banii au fost lasati la Directia Silvica Arges, urmand ca a doua zi persoana de la fundatie sa elibereze chitanta. Nu a fost un flagrant, iar dimineata procurorii au gasit banii in biroul lui Dobrinoiu", a sustinut avocatul Radu Nistor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Director Directia Silvica arestat, #Ion Dobrinoiu mita arestat, #mita arestare DNA , #arestare