Doi avocati din Bucuresti, urmariti penal pentru favorizarea lui Sile Camataru

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 14:10
3028 citiri
Doi avocati din Bucuresti, urmariti penal pentru favorizarea lui Sile Camataru
Foto: Arhiva

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au inceput urmarirea penala fata de Luiza Gabriela Dragne si Daniel Giuglea, avocati ai lui Vasile Balint, zis Sile Camataru, acuzati ca au permis accesul neautorizat la datele si informatiile obtinute cu ocazia efectuarii unei perchezitii.

Avocata Luiza Gabriela Dragne a fost retinuta pentru 24 de ore si va fi dusa la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Potrivit unui comunicat al DIICOT, Luiza Gabriela Dragne, 41 de ani, si Daniel Giuglea, 37 de ani, avocati in Baroul Bucuresti, si Dragos Pandele, 29 de ani, sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de sprijinire a unui grup infractional organizat si favorizarea infractorului.

Fratii Camataru raman inca 30 de zile dupa gratii

"In sarcina invinuitilor Dragne Luiza Gabriela si Giuglea Daniel s-a retinut faptul ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, cu intentie, in calitate de aparatori alesi ai inculpatului Balint Vasile, zis Sile Camataru, in timp ce asistau la una din perchezitiile domiciliare efectuate in cadrul dosarului penal aflat in lucru la DIICOT - Serviciul Teritorial Bucuresti, au permis accesul neautorizat la datele si informatiile obtinute cu ocazia efectuarii perchezitiei", sustine DIICOT.

Fratii Ion si Vasile Balint, cunoscuti drept Nutu si Sile Camataru, se afla in prezent in arest preventiv, alaturi de alti membri ai clanurilor "Camatarilor" si "Sportivilor", fiind acuzati de infractiuni de violenta, generatoare de beneficii financiare substantiale, in principal in materia acordarii/ recuperarii unor imprumuturi de bani cu camata.

Sile Camataru spune ca se simte terorizat de procurori

In luna februarie, procurorii DIICOT si ofiteri de politie judiciara au efectuat perchezitii domiciliare in cadrul unei actiuni de amploare in vederea destructurarii clanurilor "Camatarilor" si "Sportivilor", specializate in savarsirea de infractiuni de violenta. In urma perchezitiilor, politistii au ridicat aproape 200.000 de lei, 33.000 de euro, 3.400 de dolari, opt arme de foc si munitie aferenta acestora, dar si mai multe masini care apartineau membrilor gruparilor.

De asemenea, oamenii legii au confiscat mai multe laptopuri, telefoane mobile, carduri de memorie, cartele SIM, aproximativ un kilogram de aur, peste 10 grame de droguri, noua ceasuri, dar si mai multe inscrisuri pe care le foloseau pentru a intreprinde activitati de camata precum documente bancare, contracte de vanzare-cumparare, contracte de imprumut si mai multe agende.

La propunerea anchetatorilor, Tribunalul Bucuresti a decis pe 23 februarie arestarea preventiva a 29 de membri ai celor doua clanuri, o parte dintre acestia fiind eliberati intre timp din arest.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Sile Camataru, #avocati urmariti penal Sile Camataru, #avocati favorizare Sile Camataru , #arestare