Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Doi gorjeni, tata si fiu, au fost retinuti pentru braconaj

Duminica, 27 Iunie 2010, ora 17:31
1381 citiri
Doi gorjeni, tata si fiu, au fost retinuti pentru braconaj
Foto: Arhiva

Doi barbati suspectati ca au vanat un cerb, fara autorizatie de vanatoare legala, au fost retinuti de politistii gorjeni, valoarea prejudiciului fiind estimata de reprezentantii Regiei Nationale a Padurilor Romsilva Gorj la 12.000 de euro.

Politistii din cadrul Politiei Orasului Bumbesti-Jiu au oprit in trafic, in noaptea de vineri spre sambata, un autoturism in care se aflau doi barbati, C. Vasile, de 46 ani, din orasul Bumbesti-Jiu, si C. Dumitru, de 73 ani, din aceeasi localitate.

In portbagajul masinii, politistii au gasit doi saci din plastic de culoare neagra in care se aflau mai multe bucati de carne proaspata, precum si o arma de vanatoare, dezasamblata, apartinand lui C. Dumitru, membru vanator, persoana autorizata pentru a detine, purta si folosi arme letale de vanatoare.

Continuand cercetarile, politistii au stabilit ca bucatile de carne proveneau din transarea unui cerb, impuscat de catre C. Dumitru, pe fondul de vanatoare nr. 9 Bumbesti, din comuna Schela, desi acesta nu detinea autorizatie de vanatoare legala, vanarea unor astfel de exemplare in aceasta perioada fiind interzisa prin lege.

Reprezentantii Regiei Nationale a Padurilor Romsilva Gorj au estimat ca prin impuscarea acestui cerb a fost creat un prejudiciu de 12.000 de euro.

"Politistii au dispus confiscarea armei de vanatoare si retinerea celor doi suspecti pe baza de ordonanta pe timp de 24 de ore. Suspectii au fost introdusi in Centrul de Retinere si Arest Preventiv al I.P.J. Gorj, urmand sa fie prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Jiu, cu propunere de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunii de braconaj prevazuta de legea privind vanatoarea si protectia fondului cinegetic. Cercetarile continua pentru documentarea intregii activitati infractionale a suspectilor", a declarat Daniel Tica, purtatorul de cuvant al IPJ Gorj.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#doi gorjeni arestati braconaj, #arestati impusca cerb , #arestare