Ziare.com

Dosarul ASF-Carpatica: Omul de afaceri Ilie Carabulea, arestat preventiv - decizie definitiva

Marti, 12 Mai 2015, ora 15:21

   

Dosarul ASF-Carpatica: Omul de afaceri Ilie Carabulea, arestat preventiv - decizie definitiva
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis marti arestarea preventiva pentru 30 de zile a omului de afaceri Ilie Carabulea, trimis in judecata in dosarul ASF - Carpatica.

Decizia este definitiva dupa ce ICCJ a respins contestatia acestuia.

In 8 mai, judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au admis cererea procurorilor DNA de inlocuire a masurii controlului judiciar cu arestul preventiv pentru 30 de zile in cazul omului de afaceri Ilie Carabulea.

Dosarul ASF-Carpatica: Omul de afaceri Ilie Carabulea, din nou in arest

Ilie Carabulea a mai stat in arest preventiv, in perioadele martie - iunie 2014 si iulie - decembrie 2014, el fiind apoi plasat in arest la domiciliu, dupa care i-a fost impus control judiciar.

Motivul pentru care procurorii au cerut rearestarea lui Carabulea este faptul ca acesta a incalcat mai multe obligatii impuse de instanta atunci cand s-a dispus controlul judiciar.

Potrivit DNA, dupa ce, in februarie 2015, instanta a decis ca Ilie Carabulea sa fie judecat sub control judiciar, acesta a continuat sa determine diverse persoane, prin fapte cu efect vadit intimidant, sa nu dea declaratii sau sa dea declaratii mincinoase in cadrul procesului aflat in curs de judecata la Curtea de Apel Bucuresti, si prin exercitarea in continuare a unor acte de administrare, in cadrul unor societati comerciale.

Dosarul ASF-Carpatica: Ilie Carabulea va fi judecat in arest la domiciliu - decizia definitiva

Procurorii sustin ca aceste demersuri aveau rolul de a convinge acele persoane ca Ilie Carabulea este mai presus de lege, ca poate incalca oricand hotararile instantei, convingandu-le astfel ca finalitatea procesului penal va fi una favorabila acestuia.

"De asemenea, a urmarit ca persoanele ce aveau calitatea de martori in procesul penal sa fie descurajate in a declara adevarul in fata instantei de judecata, in acest sens dispunand chiar rezilierea contractului de munca al unui angajat. In demersurile sale, acesta a fost sprijinit de diversi angajati ai firmelor pe care le detine direct sau indirect", mai spune DNA.

Ilie Carabulea, dus din nou in arest preventiv

Astfel, in intervalul februarie - martie, Ilie Carabulea a incalcat cu rea-credinta restrictiile instituite de instanta, respectiv a intervenit in administrarea activitatii economice a SC Atlassib SRL (in cadrul careia detinea, la momentul incalcarii interdictiilor, un numar majoritar de parti sociale), in administrarea activitatii SC Carpatica Asig SA (unde actionar majoritar este Atlassib SRL) - societate trimisa in judecata in dosarul ASF - Carpatica, precum si in administrarea activitatii SC Star Motors SRL (unde Ilie Carabulea are calitatea de asociat semnificativ).

Ilie Carabulea a fost trimis in judecata in aprilie 2014, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, cumparare de influenta, dare de mita, folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la uz de fals.

In acelasi dosar, au fost deferiti justitiei fostul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara Dan Radu Rusanu, Laura Chitoiu, sotia fostului ministru al Finantelor, fost director al Directiei Avizari ASF, Marian Mirzac, fost membru neexecutiv al conducerii ASF, Radu Mustatea, membru in CA al SC Carpatica Asig si presedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

DNA il vrea pe Carabulea dupa gratii pentru ca i-a supravegheat pe martorii din dosar

Potrivit DNA, in 2012, Carpatica Asig, companie specializata in emiterea de polite de asigurari, in ponderea carora cel mai mare procent il aveau asigurarile tip RCA, avea o situatie financiara precara si necesita o infuzie de capital de circa 11.000.000 euro.

Incepand cu luna mai 2013, Ilie Carabulea, impreuna cu Mustatea si Mirzac, au constituit un grup infractional organizat, in scopul savarsirii unor infractiuni prin care se urmarea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig.

Ilie Carabulea (persoana care detine indirect si controleaza societatea de asigurari) l-a promovat, sustinut si cointeresat financiar, in mod constant, pe fostul director Marian Mirzac pentru a fi ales in conducerea ASG.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1058 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor