Falsificatori de carduri - 20 de retinuti, intre care si fratele lui Nicu Gheara

Vineri, 29 Martie 2013, ora 11:52
2885 citiri
Falsificatori de carduri - 20 de retinuti, intre care si fratele lui Nicu Gheara
Foto: Digi 24

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Oragnizata si Terorism (DIICOT) au emis peste 20 de ordonante de retinere in dosarul falsificatorilor de carduri in urma audierilor maraton incepute joi, intre retinuti aflandu-se si Constantin Gheara, fratele interlopului Nicu Gheara, au declarat surse judiciare.

Procurorii si politistii au descins joi la 85 de adrese din Bucuresti si 16 judete, fiind vizate 70 de persoane care ar fi falsificat carduri si ar fi retras ilegal doua milioane de euro din mai multe state, simultan avand loc perchezitii in Germania, Marea Britanie, SUA si Republica Dominicana.

Procurorii DIICOT au emis ordonantele de retinere pe numele a 20 de falsificatori capturati in Romania, au precizat sursele citate.

Perchezitiile der joi au avut loc in Bucuresti si judetele Ilfov, Valcea, Vrancea, Brasov, Constanta, Olt, Salaj, Cluj, Suceava, Braila, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Iasi, Neamt, Satu Mare, "la locuintele membrilor unor grupuri infractionale organizate transfrontaliere suspectati de acces fara drept la un sistem informatic, detinere de echipamente in vederea falsificarii si falsificarea de instrumente de plata electronica, punerea in circulatie de instrumente de plata falsificate si efectuarea de operatiuni frauduloase cu instrumente de plata electronica", informa Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Simultan cu actiunea declansata de procurorii DIICOT, la solicitarea acestora au loc perchezitii domiciliare si in Germania, Marea Britanie, SUA si Republica Dominicana.

Potrivit procurorilor, gruparile infractionale sunt constituite din peste o suta de persoane, iar liderii au fost identificati ca fiind Constantin Gheara, zis Tica, in varsta de 53 de ani, Romeo Ursu, zis Boenica, de 45 de ani, Lucian Ghiuri, zis Piticu, de 45 de ani, si Relu Serban, de 57 de ani.

Perchezitii la falsificatori de carduri - prejudiciu de 2 milioane de euro

"In fapt, se retine ca, sub coordonarea acestora, membrii gruparilor au confectionat aparatura de skimming, echipamentele fiind ulterior utilizate in vederea copierii datelor de identificare a mijloacelor de plata electronica utilizate la diferite terminale ATM sau POS-uri, aflate pe teritoriile urmatoarelor state: Germania, Spania, Elvetia, Portugalia, Franta, Marea Britanie, Ecuador, Columbia, Austria", a precizat DIICOT.

Datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea unor mijloace de plata electronica, utilizate ulterior pentru retragerea unor sume substantiale de bani din Republica Dominicana, SUA, Japonia, Iordania si Nepal.

Gruparile infractionale ar fi produs astfel un prejudiciu estimat la peste doua milioane de euro, potrivit sursei citate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#retineri carduri false, #frate Nicu Gheara retinut, #retea carduri false , #arestare