Fostul jurnalist Dragos Nedelcu, arestat preventiv pentru spalare de bani

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 10:25
5346 citiri
Fostul jurnalist Dragos Nedelcu, arestat preventiv pentru spalare de bani
Foto: badpolitics.ro

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis arestarea preventiva a lui Dragos Nedelcu, fost membru in Consiliul de Administratie al Realitatea Media, si a lui Bogdan Mitu, administratorul firmei Tape Computer, in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani, in care sunt cercetati si parlamentarii Gabriel Mutu si Ernest Caloianu.

Judecatorii de la ICCJ au admis, miercuri noapte, propunerea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si au dispus emiterea unor mandate de arestare preventiva, pe o perioada de 30 zile, pentru Dragos Nedelcu si Bogdan Mitu.

Decizia poate fi contestata la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

Potrivit DIICOT, Dragos Nedelcu, in calitate de administrator al firmelor Nuts Consulting SRL si Pathwaz Advisors SRL, a aderat la grupul infractional si, impreuna cu Ana Maria Armanca Muntean, asociat la cele doua firme, ajutati de administratorul de drept al societatilor, Iulian Nedelcu, prin operatiuni specifice de spalare a banilor, au dobandit aproximativ sase milioane de lei. Anchetatorii sustin ca cei trei stiau de faptul ca aceasta suma provine din savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si folosirea cu rea-credinta a creditului societatii.

Un senator si un deputat, urmariti penal in dosarul in care a fost retinut fostul jurnalist Dragos Nedelcu

Bogdan Viorel Mitu este suspectat ca a obtinut aproximativ 11 milioane de lei, tot prin spalare de bani, din conturile firmei Tape Computer SRL, la care era asociat si administrator. Totodata, el a furnizat altor membri ai gruparii facturile emise de firme de tip "fantoma", cat si sumele de bani extrase in numerar in urma operatiunilor specifice de spalare a sumei totale de 10.606.945 lei, din care si-a oprit un "comision" de 10 la suta.

Grupul infractional ar fi fost constituit intre 2010 si 2014, de Ion Tomescu, alaturi de alte persoane, care au folosit firme "fantoma" pentru a spala bani. Aceste firme nu isi declarau sediile secundare in care isi desfasurau activitatea, pentru ca autoritatile sa nu poata sa le verifice financiar, fiscal sau vamale, dar si pentru a nu plati taxele si impozitele datorate bugetului de stat.

In dosar sunt urmariti penal, pentru fapte de evaziune fiscala si spalare de bani, senatorul Gabriel Mutu (PSD) si deputatul Mario Ernest Caloianu (UNPR).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Dragos Nedelcu arestat, #Dragos Nedelcu evaziune fiscala spalare bani, #cercetare parlamentari Nedelcu , #arestare