Fostul manager al Spitalului Malaxa a recunoscut acuzatiile DNA si a cerut sa fie judecat in arest la domiciliu

Luni, 10 Iulie 2017, ora 14:53
4225 citiri
Fostul manager al Spitalului Malaxa a recunoscut acuzatiile DNA si a cerut sa fie judecat in arest la domiciliu
Foto: Ziare.com

Fostul manager al Spitalului Malaxa din Bucuresti, Florin Secureanu, aflat in arest preventiv de sapte luni - a aratat, luni, in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti ca vrea sa fie judecat in arest la domiciliu.

Totodata, Secureanu a recunoscut faptele in fata judecatorului de Camera preliminara, dorind sa fie judecat in procedura simplificata pentru a beneficia de reducerea pedepsei. El a sustinut ca are probleme pulmonare care pot fi tratate mai usor in arest la domiciliu, dar si ca "impactul mass-media" a fost exagerat in cazul sau.

In apararea sa, Florin Secureanu a spus in fata judecatorului ca regreta faptele de care este acuzat.

"Regret faptele care mi se imputa si le recunosc. N-am fost oscilant in fata procurorului DNA. Am recunoscut toate acuzatiile care mi-au fost aduse. Am probleme pulmonare care pot fi tratate mai usor in arest la domiciliu.

Am, de asemenea, lucrari de implantologie care nu au fost terminate. Impactul mass-media a fost exagerat in cazul meu. Conversatiile din dosar au fost prezentate trunchiat. Doresc sa acopar o parte din prejudiciu. Un vecin vrea sa cumpere imobilul aflat in constructie", a aratat Secureanu.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat, luni, contestatia DNA la decizia de judecare in arest la domiciliu luata in 7 iulie de Tribunalul Bucuresti.

Procurorul de sedinta a aratat ca faptele de care este acuzat Secureanu s-au intins pe o perioada de sapte ani, ca nu a platit prejudiciul stabilit in dosar si ca in timpul urmaririi penale a avut o atitudine oscilanta.

"Nu se impune masura inlocuirii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. A acceptat procedura simplificata, dar asta nu inseamna ca a fost diminuata gravitatea faptelor. A facut acest lucru pentru a beneficia de o pedeapsa redusa", a aratat procurorul.

In replica, avocatul lui Secureanu a sustinut ca decizia Tribunalului este intemeiata.

"In decembrie anul trecut, domnul Secureanu a aflat din mass-media ca este cercetat. S-a prezentat la DNA si dupa doua ore a fost retinut. A declarat ca nu are obiectiuni fata de rechizitoriu. A declarat in fata judecatorului de camera preliminara ca doreste sa se judece in procedura simplificata. Nu e un pericol public. Toate bunurile inculpatului sunt sub sechestru. Nu i s-a permis sa vanda o proprietate pentru a acoperi o parte din prejudiciul. Are un cumparator acum pentru o proprietate. In plus, are probleme la plamani si probleme stomatologice", a aratat aparatorul fostului manager de la Spitalul Malaxa.

Curtea de Apel Bucuresti a ramas in pronuntare, urmand sa stabilesca daca fostul manager va fi judecat in arest preventiv sau in arest la domiciliu. Florin Secureanu este arestat preventiv de exact sapte luni.

Fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitala, arestat preventiv din decembrie anul trecut, a fost trimis in judecata de DNA in 15 mai dosarul in care este acuzat ca a conceput si a pus in aplicare mai multe mecanisme prin care si-a insusit peste 9 milioane de lei din patrimoniul spitalului, care s-a constituit parte civila in acest caz. Secureanu este judecat pentru delapidare (cinci fapte, din care una cu consecinte deosebit de grave) si luare de mita.

Florin Secureanu a fost manager al Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" din Bucuresti in perioada 1 aprilie 2007 - 29 noiembrie 2016.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Florin Secureanu recunoscut acuzatii DNA, #Secureanu arest domiciliu, #Secureanu trimis judecata, #Secureanu bani spital, #Secureanu arestat preventiv , #arestare
Comentarii