Fostul primar din Targu Secuiesc, condamnat la inchisoare cu suspendare

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 20:00
2200 citiri
Fostul primar din Targu Secuiesc, condamnat la inchisoare cu suspendare
Foto: erdely.ma

Fostul primar al municipiului Targu Secuiesc Racz Karoly a fost condamnat de Tribunalul Covasna la patru ani de inchisoare cu suspendare, pentru luare de mita in forma continuata, decizia fiind atacata cu recurs de fostul edil.

"Tribunalul Covasna condamna pe inculpatul Racz Karoly la pedeapsa de 4 (patru) ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata. In baza art. 65 Cod penal, aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii, pe o durata de 4 ani, a dreptului de a fi ales in autoritatile publice sau in functii publice elective si a dreptului de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat", se arata in decizia publicata pe site-ul institutiei.

Racz Karoly mai este obligat sa restituie martorului denuntator Ada Jozsef suma de 3.000 de lei, reprezentand obiectul mitei, iar judecatorii au decis sa puna sechestru pe casa si pe bunuri.

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale reiese ca, dupa incheierea, pe 15 februarie 2010, a unui acord-cadru de prestari servicii intre Municipiul Targu Secuiesc si o societate comerciala (acord ce avea ca obiect furnizarea de produse de cariera si balastiera), Karoly, in calitatea sa de primar, i-a cerut administratorului respectivei societati - denuntator in cauza - o suma de bani neprecizata in scopul derularii fara probleme a contractului (respectiv emiterea de comenzi din partea primariei si aprobarea cu celeritate a platii produselor livrate).

Astfel, in perioada aprilie 2010- februarie 2011, primarul a primit de la administratorul firmei, cu titlu de mita, suma totala de 41.000 de lei, astfel: cate 4.000 de lei lunar in perioada aprilie-octombrie 2010, 10.000 de lei in luna noiembrie 2010 si 3.000 de lei pe 17 februarie.

Ulterior, a fost organizat un flagrant, cand s-a constatat ca Racz Karoly a mai primit 10.000 de lei de la denuntator, potrivit procurorilor.

In acest an, fostul edil a candidat pentru un nou mandat de primar, dar alegerile au fost castigate de reprezentantul UDMR, Bokor Tibor, care a obtinut peste 46 la suta din voturi, in timp ce Racz Karoly (PCM) s-a situat pe locul al doilea, cu 25,41 la suta.

C.P.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#fost primar Targu Secuiesc inchisoare, #condamnare fost primar Targu Secuiesc, #Racz Karoly condamnare , #arestare