Fostul secretar de stat George Costin ramane in arest

Sambata, 03 Martie 2012, ora 12:51
1747 citiri
Fostul secretar de stat George Costin ramane in arest
Foto: Arhiva

Curtea de Apel Pitesti a respins ca nefondat, vineri seara, recursul formulat de fostul secretar de stat pentru problemele revolutionarilor, George Costin, fata de masura arestarii preventive dispusa de Tribunalul Arges.

Instanta a respins si recursurile celorlalti doi inculpati arestati in acelasi dosar, Serafim Cotenescu si Mihai Bolocan, presedintii unor asociatii de revolutionari din Campulung Muscel si respectiv Buzau.

Decizia Curtii de Apel Pitesti, care confirma masura arestarii preventive dispusa de Tribunalul Arges, este definitiva.

George Costin, Serafim Cotenescu si Mihai Bolocan au fost arestati preventiv pe 28 februarie, intr-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

George Costin si Mihai Bolocan sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine de bani sau de foloase necuvenite si spalare a banilor, ambele in forma continuata, precum si constituire a unui grup infractional organizat.

George Costin, arestat pentru coruptie, a amenintat cu moartea un procuror - interceptari

La randul sau, Serafim Cotenescu este acuzat de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine de bani sau de foloase necuvenite, in forma continuata, precum si constituire a unui grup infractional organizat.

Ulterior retinerii, premierul Mihai Razvan Ungureanu a dispus eliberarea lui George Costin din functia de secretar de stat pentru problemele revolutionarilor.

Potrivit procurorilor DNA, George Costin, in calitate de presedinte al Asociatiei Decembrie 1989 Metrou Romania, impreuna cu mai multe persoane, intre care Mihai Bolocan si Serafim Cotenescu, a constituit si condus in perioada 2009 - 2011 un grup infractional organizat care viza obtinerea de beneficii financiare.

Grupul infractional a fost organizat in perioada in care detinatorii de certificat de revolutionar in baza Legii nr.42/1990 au formulat cereri pentru preschimbarea acestui act si pentru obtinerea adeverintei in baza careia urmau sa beneficieze de indemnizatiile conferite de Legea nr.341/2004.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#George Costin arest, #revolutionari George Costin, #secretar stat George Costin , #arestare
Comentarii