Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Frauda la Credit Europe Bank Brasov - Directoarea a fost arestata

Vineri, 13 August 2010, ora 15:33
3546 citiri
Frauda la Credit Europe Bank Brasov - Directoarea a fost arestata

Directoarea de la Credit Europe Bank din Brasov, Otilia Negrila, a fost arestata vineri pentru 29 de zile, sub acuzatiile de acces neautorizat intr-un sistem informatic, frauda informatica, fals in inscrisuri sub semnatura privata, inselaciune si delapidare.

Directoarea a facut recurs, acesta urmand sa se judece, cel mai probabil, sambata, la Curtea de Apel Brasov, informeaza Monitorul Express.

Femeia a fost adusa incatusata, din arestul IPJ Brasov la Tribunalul Brasov, in jurul orei 12,30. Ea a fost audiata mai bine de doua ore.

Anchetatorii au stabilit pana in prezent ca au fost inselati 19 clienti ai bancii, prejudiciul total ridicandu-se la 1,5 milioane de euro.

Ionut Spataru, directorul OPC Brasov, a declarat la Realitatea TV ca pana vineri la ora 16:00 la Protectia Consumatorului au fost depuse 38 de reclamatii.

"Sumele reclamate de catre petenti, avand in spate documente justificative, contracte de depozit, foi de varsamant, totalizeaza aproximativ 2 milioane de euro. Marea majoritate au contracte de depozit si foi de varsamant sau chitante semnate si stampilate de reprezentantul bancii. Ei au depus banii chiar in banca", a mai spus acesta.

In plus, Spataru a adaugat ca cei care s-au plans "au costatat ca in contul lor nu mai aveau absolut nimic din sumele depuse initial".

"Am solicitat bancii, pentru ca nu putem lua de bun tot ce ni se prezinta, istoricul fiecarui cont pe fiecare reclamant in parte. De asemenea, pana vineri banca a resituit in totalitate pentru 6 persoane sumele reclamate", a declarat Ionut Spataru.

Zeci de brasoveni s-au adunat, joi, in fata sediului Credit Europe Bank, pentru a-si verifica conturile speriati de cele patite de clientii pagubiti.

Unii dintre cei care au constatat joi ca li s-a furat din conturi au sustinut ca le-au disparut sume cuprinse intre 150.000 si 296.000 de euro.

Clientii bancii adunati in fata sediului acesteia au primit de la angajatii bancii cereri tip pe care trebuiau sa le completeze pentru a li se furniza informatii cu privire la conturile lor.

La sediul sucursalei din Brasov a bancii a venit, joi dimineata si vicepresedintele bancii, Omer Tetik, care a sustinut ca doar trei clienti ai bancii au ales sa-si inchida conturile dupa ce au aflat ce au patit alti deponenti.

"Ne pare rau pentru necazul oamenilor. Deja am inceput sa facem platile, sa despagubim clientii, vom continua si maine. Asta se poate intampla peste tot, nici noua nu ne convine", a declarat el.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#directoare banca Brasov arestata, #frauda Credit Europe Bank, #frauda banca Brasov , #arestare
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Cum poate o singura persoana, fie ea chiar si directoare. sa acceseze inregistrarile informatice privind clientii bancii din sistemul informatic bancar altfel decat pentru consultare ? Cine sunt "specialistii" care a proiectat un astfel de sistem ?