Furnizori de arme pentru teroristi, arestati: Noi detalii despre romanii implicati

Joi, 18 Decembrie 2014, ora 09:17
5987 citiri
Furnizori de arme pentru teroristi, arestati: Noi detalii despre romanii implicati
Foto: Ziua de Constanta

Trei barbati au fost arestati miercuri in Muntenegru, printre care doi romani, pentru ca incercau sa vanda arme unei organizatii teroriste din Columbia, arme ce ar fi urmat sa fie folosite impotriva americanilor.

Cei trei au fost capturati in urma unei ample operatiuni la care au participat atat forte americane si cele din Muntenegru, cat si DIICOT.

Operatiune DIICOT - SUA, pentru arestarea unei grupari cu legaturi cu organizatia terorista FARC

Barbatii sunt acuzati acum de conspiratie pentru uciderea unor ofiteri si functionari ai Statelor Unite si pentru tentativa de a oferi resurse organizatiei FARC (Fortele Armate Revolutionare din Columbia), considerata grupare terorista, relateaza Daily Mail.

Romanii arestati de catre autoritatile americane sunt Cristian Vintila, de 44 de ani, Virgil Flaviu Georgescu, de 42 de ani. Al treilea barbat arestat este Massimo Romagnoli, in varsta de 43 de ani, din Grecia.

Procurorii americani sustin ca inculpatii au incercat sa vanda gruparii teroriste arme anti-aeronava, pistoale si alte tipuri de armament, pe care militantii grupului rebel le-ar fi folosit impotriva Statelor Unite.

Cei doi romani si cetateanul grec credeau ca stau de vorba cu membri ai FARC, in timp ce planuiau livrarea de arme, insa, in realitatea, ei vorbeau cu agenti secreti care lucaru cu Statele Unite.

Anchetatorii sustin ca cei trei barbati stiau ca armele vor fi folosite impotriva fortelor americane, care ofera sprijin si asistenta guvernului din Columbia.

FARC, cel mai mare furnizor de cocaina din lume

Autoritatile americane au declarat grupul FARC organizatie terorista, in anul 1997. FARC este cel mai mare furnizor de cocaina din lume, iar membrii acesteia au rapit si ucis numerosi americani, ca raspuns la ajutorul oferit de SUA columbiei in lupta impotriva traficului de droguri.

De asemenea, potrivit unui comunicat al DIICOT remis miercuri, procurorii acestei Directii au participat impreuna cu autoritatile judiciare din Statele Unite ale Americii si Muntenegru la o operatiune de amploare, in urma careia s-a reusit arestarea a membrilor unei grupari formate din cetateni romani si straini, care planuiau livrarea de armament catre o organizatie terorista.

Pentru aceasta operatiune s-a cooperat si cu SRI, Directia Generala de Combatere a Criminalitatii Organizate si Directia Operatiuni Speciale, mai transmite comunicatul. Nu in ultimul rand, DIICOT mai transmite ca marti au fost efectuate mai multe perchezitii in acest caz, pe raza municipiului Bucuresti.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#DIICOT romani arestati, #romani arestati arme teroristi, #Romani arestati SUA teroristi , #arestare