Iasi: Doi membri ai clanului Corduneanu sunt din nou liberi

Sambata, 15 Mai 2010, ora 13:26
1960 citiri

Doi dintre cei 16 membri ai clanului Corduneanu - Marian Simon si Daniel Tarsu -, acuzati de santaj si complicitate la santaj si trafic de persoane, aflati in arest preventiv, sunt liberi sa plece acasa dupa ce magistratii Curtii de Apel Iasi au respins vineri seara recursurile formulate de procuri.

"Instanta a respins toate recursurile formulate in acest caz. S-a pastrat solutia data in urma cu o saptamana de tribunalul judetean", a declarat Bogdan Luca, avocatul unuia dintre interlopi.

Sentinta a fost data la cateva ore dupa ce Daniel Tarsu a necesitat ingrijiri medicale pentru ca i s-a facut rau in sala de judecata.

Mezinul familiei Corduneanu (n.r. Marian Simon) si aghiotantul acestuia (n.r. Daniel Tarsu) au interdictia de a parasi tara. Masura survine eliberarii in urma cu doua saptamani a unui alt membru al clanului, Adrian Prundeanu.

La sfarsitul saptamanii trecute, magistratii Tribunalului au dispus pentru restul membrilor clanului prelungirea mandatelor de arestare preventiva cu 20 de zile. Sentinta a fost atacata cu recurs la Curtea de Apel.

Magistratii ieseni au decis, pe 18 ianuarie, ca 16 dintre cei 30 de membri ai clanului retinuti pe 17 ianuarie in urma unor descinderi domiciliare sa fie arestati preventiv pentru 29 de zile.

Conform procurorilor DIICOT, din anul 2005 si pana in prezent, gruparea infractionala a comis infractiuni grave privind traficul de persoane, santaj, inselaciuni imobiliare, inselaciuni prin obtinerea de credite bancare, criminalitate informatica, spalare de bani, fiind angrenate aproximativ 150 de persoane, in majoritate tineri din tara si strainatate, pe care ii instigau la savarsirea infractiunilor.

Prejudiciul produs de membrii gruparii infractionale este de ordinul milioanelor de euro.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#clanul Corduneanu, #membri Corduneanu eliberati , #arestare