Ziare.com

ICCJ: Interceptarile in cazul Casuneanu, Costiniu si Locic sunt obtinute legal

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 20:50

   

ICCJ: Interceptarile in cazul Casuneanu, Costiniu si Locic sunt obtinute legal
Procurorii au respectat legea in realizarea interceptarilor convorbirilor telefonice si ambientale, iar transcrierile lor, verificate de procuror, sunt conforme cu realitatea, sustine, in motivarea deciziei de arestare pentru Casuneanu, Costiniu si Locic, judecatorul care a decis incarcerarea lor.

"Cu privire la legalitatea interceptarilor convorbirilor telefonice si ambientale, Inalta Curte constata ca Parchetul a respectat dispozitiile legale si jurisprudenta in materie, efectuarea lor subsumandu-se conditiilor prevazute in (...) Codul de procedura penala. (...)

Pe de alta parte, Inalta Curte constata ca interceptarile convorbirilor purtate de inculpati au fost consemnate in procese verbale a caror conformitate cu realitatea a fost cerificata de procuror, in conditiile legii", arata judecatorul Corina Jijiie in motivarea deciziei de arestare a celor trei, document obtinut, luni, de Mediafax.

Judecatorul Jijiie afirma ca nicio dispozitie legala nu interzice ca autorizarea de interceptare si de inregistrare audio sau video sa se poata da ca act premergator inceperii urmaririi penale.

"In cazul inregistrarilor audio, aceasta autorizare poate fi data in faza actelor premergatoare, daca sunt date despre pregatirea savarsirii unor infractiuni grave si pentru identificarea sau localizarea infractorilor, ceea ce implica si o munca de informare", scrie judecatorul, in motivarea deciziei de a-i aresta, in noaptea de vineri spre sambata, pe Florin Costiniu, Marius Locic si Costel Casuneanu.

In concluzie, judecatorul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) investit cu judecarea cererii de arestare pentru Costiniu, Locic si Casuneanu "constata" ca informatiile cuprinse in procesele verbale de consemnare a discutiilor telefonice si ambientale purtate de Casuneanu, Voicu si Costiniu "au valoarea unor probe legal obtinute si care pot fi valorificate in contextul cauzei".

Lotul Costiniu, fara recurs moral

"Inalta Curte retine ca aceste probe si indicii temeinice sunt suficiente pentru a justifica presupunerea rezonabila a savarsirii de catre inculpatii Casuneanu Costel si Costiniu Florin a infractiunilor de cumparare de influenta (...) si, respectiv, complicitate la infractiunea de trafic de influenta", scrie judecatorul Jijiie

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1113 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor