Inspector de asistenta sociala, retinut pentru luare de mita

Sambata, 29 Iunie 2013, ora 11:11
1098 citiri
Inspector de asistenta sociala, retinut pentru luare de mita

Un inspector de asistenta sociala din judetul Harghita, prins in flagrant, vineri, in timp ce lua mita de la o persoana cu dizabilitati, pentru a-i promova dosarul la comisia de evaluare, a fost retinut pentru 24 de ore.

Potrivit unui comunicat de presa comun al Serviciului Judetean Harghita al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) si Parchetului de pe langa Tribunalul Harghita, dat publicitatii sambata, Bokor Akos, inspector asistent social al Serviciului de Evaluare Complexa Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Harghita a fost prins, vineri, luand mita de la o persoana cu dizabilitati careia urma sa ii intocmeasca dosarul de incadrare in grad de handicap, pe care urma sa il promoveze la comisia de evaluare a persoanelor adulte.

Seful DGA - Serviciul Judetean Anticoruptie Harghita, Mitica Borsa, a declarat ca inspectorul de asistenta sociala a fost prins in flagrant, in Miercurea Ciuc, in timp ce primea o suma de bani de la persoana respectiva.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Harghita au stabilit, in urma audierilor, ca inspectorul Bokor Akos nu se afla la prima infractiune de acest gen, el primind in mod repetat diferite sume de bani si produse alimentare de la persoanele care se prezentau pentru incadrarea sau prelugirea certificatului de handicap.

"In perioada 10 iunie 2013 - 28 iunie.2013, invinuitul (...) a primit, in mod repetat, de la cinci persoane, sume de bani si produse alimentare pentru ca, in schimb, sa isi incalce atributiile de serviciu prin aceea ca acesta, in mod indirect, a conditionat eliberarea documentelor necesare incadrarii/prelungirii certificatului de incadrare in grad de handicap a persoanelor indreptatite, de primirea acestor sume de bani", se arata in comunicatul de presa.

Bokor Akos, urmarit penal pentru luare de mita in forma continuata, va fi prezentat, sambata, la Tribunalul Harghita, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Potrivit documentului citat, cauza a fost instrumentata cu sprijinul specializat al Serviciul Roman de Informatii si al DGA - Serviciul Judetean Anticoruptie Harghita.

Bokor Akos are 56 de ani si este angajat de aproximativ zece ani la DGASPC Harghita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#inspector social mita persoane dizabilitati, #inspector mita handicapati , #arestare