Iustin Covei va fi eliberat - decizie definitiva

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 16:39
5719 citiri
Iustin Covei va fi eliberat - decizie definitiva
Foto:Arhiva

Iustin Covei, fiul magistratului craiovean Marin Covei, va fi judecat in libertate, a decis luni definitiv Curtea de Apel Bucuresti, care a hotarat ca si alte opt persoane trimise in judecata tot pentru fraude informatice vor fi eliberate din arest.

Decizia de vineri a Curtii de Apel Bucuresti (CAB) este definitiva, astfel ca cei noua vor fi eliberati de indata.

Tribunalul Bucuresti a decis, pe 22 septembrie, sa admita o cerere de eliberare provizorie si sa dispuna judecarea in libertate, cu interdictia de a parasi tara, pentru Iustin Covei, Jean Mihaila, Dan Barca, Petrel Halanei, Sergiu Dumitriu, Eman Vatamanita, Nicolae Dirivan, Alin Sosa si Sorin Buruiana.

Tribunalul a hotarat ca cei noua vor fi cercetati in libertate, insa cu interdictia de a parasi tara, de a lua legatura intre ei sau cu martori, precum si de a purta arme.

Procurorii DIICOT au atacat cu recurs decizia Tribunalului, care s-a judecat pe 8 octombrie la CAB. Curtea a amanat pentru luni pronuntarea, cand a decis sa admita in parte contestatia procurorilor, sa mentina decizia de a ii cerceta pe Covei si ceilalti in libertate, insa sa le instituie o obligatie in plus, respectiv sa nu mai exercite activitatea sau profesia in care au savarsit faptele pentru care sunt judecati.

DIICOT l-a trimis, in martie, in judecata, pe Iustin Covei, alaturi de alte 17 persoane, pentru infractiuni informatice, dupa ce, in 2009, au constituit un grup infractional, prin care faceau activitati de skimming pe teritoriul mai multor tari.

Astfel, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Iustin Covei, zis "Pralea" sau "Copilu'" si a altor 17 persoane care faceau parte din gruparea falsificatorilor de carduri: Jean Marin Mihaila, zis "Marius", Dragos Dumitrescu, zis "Baronul", Adrian Abagiu, Dan-Mihail Barca zis "Mita", Andrei Sandu, Marius-Francisc Danca, Petrel Halanel, Sergiu-Nicusor Dumitriu, Eman Vatamanita, Ionel - Marius Tranca zis Bizu sau Hermano, Ionel Calin, zis "Nixon" sau "Calin Ionel", Florin Nicolae Dirivan zis "Fulgerica", Alin-Andrei Sosa, Sorin-Costel Buruiana, toti in stare de arest preventiv si Ionut-Laurentiu Tuta, zis "Ionica", Mihai-Adrian Tastea zis "Tuc" si Tudor Rada, in stare de libertate.

Potrivit comunicatul DIICOT, in sarcina membrilor gruparii s-a retinut savarsirea infractiunilor de initiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea de infractiuni informatice - fabricarea si detinerea de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, punerea in circulatie a instrumentelor de plata electronica falsificate, accesul fara drept la un sistem informatic prin incalcarea masurilor de securitate, falsificarea si punerea in circulatie a instrumentelor de plata electronica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iustin Covei eliberare, #Iustin Covei, #fiu magistrat craiovean arestat , #arestare