Jurnalist retinut pentru ca a santajat mai multi primari

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 23:40
1679 citiri
Jurnalist retinut pentru ca a santajat mai multi primari

Patronul si redactorul sef al portalului de stiri Dambovita News, Bogdan Simion, acuzat ca a santajat mai multi primari din Dambovita, carora le-ar fi cerut sa incheie contracte de publicitate cu site-ul sau pentru a nu publica articole compromitatoare despre ei, a fost retinut.

In urma perchezitiilor efectuate miercuri de anchetatori la locuinta si resedinta lui Simion, au fost ridicate: un laptop, o minicamera de filmat, o unitate de calculator, un breloc si contracte de publicitate cu primarii si societati comerciale.

Bogdan Simion va fi prezentat joi, la Judecatoria Pucioasa, cu propunere de arestare preventiva.

Simion a declarat, la momentul la care a fost ridicat de politistii Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) pentru audieri, ca nu i s-a adus "nicio acuzatie" de catre anchetatori si ca nu este "nicio problema".

Scandal in presa: Jurnalist acuzat ca a santajat mai multi primari (Video)

"Nu mi s-a adus nicio acuzatie, ramaneti pe Dambovita News si veti vedea, nu e nicio problema", a declarat Bogdan Simion.

In urma cu patru luni, primarul comunei dambovitene Sotanga, Constantin Stroe, declara, la o intalnire a primarilor PSD, ca Bogdan Simion santajeaza foarte multi primari din judet si ca a inceput o campanie de denigrare impotriva edililor, el exemplificand cu primarii din Pietrosita, Aninoasa, Moroieni, Bilciuresti.

"Liga Alesilor Locali PSD va sesiza organele statului. Recentele abordari ale site-ului Dambovita News, gravele derapaje de la adevar, decenta si lege trebuie sa primeasca raspunsul corect. Un caz grav este cel al primarului din Pietrosita, la adresa caruia au fost scrise doua articole care au atentat la viata personala si la viata de famlie a acestuia. A sesizat si el organele. Cel in cauza i-a cerut un contrat de publicitate, un contract de prestari servicii", declara, in februarie, Constantin Stroe, primarul comunei Sotanga si presedintele Ligii Alesilor Locali PSD din judet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#jurnalist retinut santaj primari, #Bogdan Simion santaj primari, #Bogdan Simion retinut , #arestare