Mafia retrocedarilor: Primele arestari preventive in dosar (Video)

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 08:06
6637 citiri
Mafia retrocedarilor: Primele arestari preventive in dosar (Video)
Foto: Arhiva

Instanta a decis arestarea preventiva a doi oameni de afaceri in dosarul retrocedarii ilegale a zeci de mii hectare de paduri, in timp ce pentru alti doi suspecti s-a dispus masura arestarii la domiciliu. In cazul a doi magistrati, urmeaza sa se ia vineri o decizie.

Dan Costin Bengescu, acuzat pentru trafic de influenta, dare de mita si constituire a unui grup infractional organizat, a fost arestat preventiv, potrivit Digi 24.

Aceeasi sentinta au dat magistratii si pentru Iosif Kadas, acuzat de constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta.

Totodata, in acelasi dosar, pentru Janica Poenaru - acuzat de aderare la un grup infractional organizat si trafic de influenta - si Sorin Ion Iacob - urmarit penal pentru constituire a unui grup infractional organizat, trei infractiuni de cumparare de influenta si trafic de influenta - s-a dispus masura arestului la domiciliu.

Mafia retrocedarilor: Procurorii cer arestarea a 6 persoane

Iacob Sorin Ion, Bengescu Dan Costin, Kadas Iosif si Poenaru Janica sunt oameni de afaceri si "persoane care au influenta sau au lasat sa se creada ca au influenta", se arata intr-un comunicat DNA remis joi Ziare.com.

Arestarea preventiva fusese ceruta de procurorii DNA si in cazul judecatorilor Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta de la Tribunalul Covasna, acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, insa magistratii vor discuta vineri aceasta cerere.

Avocatii apararii au anuntat ca vor face recurs.

Mafia retrocedarilor: Prima transa de retineri sub acuzatii de trafic de influenta

Cei doi judecatori au facut parte dintr-un complet al Tribunalului Covasna care a admis un recurs in materia fondului funciar si reconstituirea dreptului de proprietate pentru peste 43.000 de hectare de teren forestier si de teren agricol, in judetul Bacau, in favoarea unei persoane si in defavoarea Romsilva, potrivit anchetatorilor.

In acelasi dosar mai sunt urmariti penal si liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, si deputatii PSD Ioan Adam si Viorel Hrebenciuc.

Mafia retrocedarilor: Prima transa de retineri sub acuzatii de trafic de influenta

Anchetatorii, care au suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie in ceea ce priveste retrocedarea a peste 43.000 de hectare de teren forestier, au descins miercuri dimineata la mai multe institutii si firme.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#arestari retrocedari ilegale paduri, #retrocedari ilegale paduri , #arestare