Mandat european de arestare pe numele lui Dinel Nutu, fost Staicu - Vezi cum a reusit sa dispara

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 15:00
4291 citiri
Mandat european de arestare pe numele lui Dinel Nutu, fost Staicu - Vezi cum a reusit sa dispara
Foto: Arhiva

Judecatoria Sectorului 4 a emis un mandat european de arestare pe numele lui Dinel Nutu, noul nume al omului de afaceri Dinel Staicu, dupa ce acesta a fost condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare, insa a fugit din tara inainte de pronuntarea acestei decizii.

Potrivit reprezentantilor instantei, pe numele lui Dinel Nutu a fost emis un mandat european de arestare.

De asemenea, Biroul de executari penale al Judecatoriei Sectorului 4 a formulat, conform Codului de procedura penala, o contestatie la executare pentru completarea mandatului de executare a pedepsei emis initial in acest caz, completat cu numele "Staicu Dinel". Termenul pentru solutionarea cererii a fost fixat pentru data de 12 aprilie.

Dinel Staicu si-a schimbat cartea de identitate de doua ori in ultimele doua luni, in februarie si in aprilie, iar ultima data si numele, astfel ca acum il cheama Nutu Dinel, iar mandatul de executare a pedepsei ar trebui rectificat, au declarat miercuri pentru NewsIn surse judiciare.

In ianuarie, Dinel Staicu a solicitat schimbarea numelui pe cale administrativa, fapt publicat in Monitorul Oficial, Partea a III-a, iar in februarie si-a achizitionat un apartament in sectorul 2 al Capitalei si a solicitat stabilirea domiciliului la aceasta adresa si o noua carte de identitate, act ce i-a fost eliberat fara sa-si schimbe si numele. De 1 aprilie, potrivit surselor, Dinel Staicu s-a prezentat la unul dintre ghiseele Biroului de Evidenta a Populatiei si a solicitat o noua carte de identitate, de aceasta data pe numele de Nutu Dinel. Patru zile mai tarziu, omul de afaceri a fost condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare in dosarul falimentarii BIR, iar o zi mai tarziu a fost dat in urmarire nationala, numai ca pe vechiul nume.

Sursele au precizat ca baza de date nationala se actualizeaza la zece zile, astfel ca noul nume al omului de afaceri nu a fost transmis la timp instantei de judecata. De asemenea, sursele au precizat ca exista indicii cum ca Nutu Dinel ar fi plecat din Romania in Ungaria si apoi catre America de Sud.

Omul de afaceri Dinel Staicu, condamnat luni definitiv la 7 ani de inchisoare in dosarul falimentarii BIR, a fost dat, marti, in urmarire nationala, dupa ce nu a fost gasit de politistii bucuresteni la domiciliul sau din Capitala, au declarat pentru NewsIn oficiali ai Politiei Capitalei.

Potrivit oficialilor, imediat dupa primirea mandatului de executare a pedepsei, Dinel Staicu a fost cautat la domiciliul declarat din Sectorul 2 din Bucuresti, insa nu a fost gasit, motiv pentru care Politia Capitalei a deschis procedura de urmarire nationala.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au pronuntat luni decizia definitiva in dosarul privind falimentarea Bancii Internationale a Religiilor si a hotarat ca omul de afaceri Dinel Staicu va executa sapte ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Dinel Staicu mandat arestare, #Dinel Nutu Staicu, #mandat european arestare Dinel , #arestare